Με τη βράβευση των δυο ηρωικών Ζεφυριωτών της ΕΜΑΚ συνδύασε την κοπή της πίτας του ο Σύλλογος Πελοποννησίων Ζεφυρίου


Σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης έκοψε, παρουσία του Δημάρχου Φυλής, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στη στέγη του, την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του, ο Σύλλογος Πελοποννησίων Ζεφυρίου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Θεοδωρόπουλος αφού καλωσόρισε τον κόσμο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του ανακοίνωσε πως την εκδήλωση “κοσμούν με την παρουσία τους” και θα βραβευτούν και οι δυο ηρωικοί Ζεφυριώτες της ΕΜΑΚ ο Επιπυραγός Α΄ ΕΜΑΚ Δημήτρης Ρούπας, αλλά και ο Ταμίας του Συλλόγου Πελοποννησίων Ζεφυρίου Χρήστος Φουντάς οι οποίοι “επιχείρησαν με αυταπάρνηση και κάτω από αντίξοες συνθήκες στο σεισμό της Τουρκίας σώζοντας ζωές. Ελπίζουμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς τα παιδιά μας να έχουν τέτοια πρότυπα σαν τον Τάκη και το Χρήστο” είπε καταχειροκροτούμενος ο κ. Θεοδωρόπουλος, αφιέρωσε το κομμάτι του στην ΕΜΑΚ και κάλεσε τους δυο άνδρες να παραλάβουν τις τιμητικές πλακέτες.

Ο επιπυραγός της ΕΜΑΚ Δημήτρης Ρούπας ευχαρίστησε για την τιμή, αφιέρωσε το κομμάτι του σε όλους τους Έλληνες και διαβεβαίωσε τον κόσμο “πως το Πυροσβεστικό Σώμα είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε μορφή καταστροφής με κύριο σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής”. Από την πλευρά του ο Χρήστος Φουντάς αφιέρωσε το κομμάτι του σε όλους αυτούς που υποφέρουν μετά το σεισμό και ευχήθηκε να επανέλθουν όσο το συντομότερο δυνατόν σε φυσιολογικές συνθήκες διαβίωσης.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς δήλωσε συγκινημένος και περήφανος που “δυο δημότες μας, δυο νέα παιδιά έπραξαν ως ήρωες στο σεισμό της Τουρκίας” και αφιέρωσε το κομμάτι του στους δυο τιμώμενους.

Την πίτα ευλόγησε ο εφημέριος του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσης πατέρας Άγγελος Κανέλλος ο οποίος αφιέρωσε συγκινημένος το κομμάτι του σε δυο ανθρώπους που δεν είναι κοντά μας, όπως είπε, τον παπα-Χρήστο Καπερώνη και τον αδελφικό του φίλο Ανδρέα Πασχαλίδη.

Κομμάτι έκοψαν και ευχήθηκαν μέλη του Κοινοβουλίου,της Κυβέρνησης, Αντιδήμαρχοι, Αναπληρωτές Δημάρχου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, εκπρόσωποι κομμάτων και συλλόγων.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου