Στα νέα και τα υπό εξέλιξη έργα στον Οικισμό Γεννηματά ΙΙ αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς στην κοπή της Πίτας του Συλλόγου

Εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Οικισμό Γεννηματά ΙΙ, επεφύλαξε στους κατοίκους του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, κατά την εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στα γραφεία του Συλλόγου.

Λεπτομερής ήταν η ενημέρωση του Δημάρχου σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών για τα παραχωρητήρια των κατοικιών του οικισμού προς τους κατοίκους τους, επισημαίνοντας ότι έχει ψηφιστεί η τροπολογία και αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας σύστασης οριζόντιων ιδιοκτησιών, από τον ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης – πρώην ΟΑΕΔ). “Μόλις ετοιμαστούν, ο Δήμος είναι έτοιμος να πληρώσει για να λάβει τα παραχωρητήρια των δημοτών του και στη συνέχεια να τα παραδώσει στους δικαιούχους του”, τόνισε ο Χρήστος Παππούς. Μάλιστα αφιέρωσε το κομμάτι της βασιλόπιτας στους δύο πολιτικούς που τον βοήθησαν στο θέμα των παραχωρητηρίων. Τον τότε Γ.Γ. Υπουργείου Εργασίας και υποψήφιο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Νεφελούδη,που βοήθησε στο ξεκίνημα της προσπάθειας, και το Θανάση Μπούρα, Αντιπρόεδρο της Βουλής, που προχώρησε τη διαδικασία με τη ψήφιση της τροπολογίας.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης ότι, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, ο Δήμος Φυλής θα κατασκευάσει εκκλησία στον Οικισμό Γεννηματά ΙΙ, τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας. Το έργο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Δήμο Φυλής.

Επίσης, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι τα δημόσια κτίρια που βρίσκονται στον οικισμό θα αξιοποιηθούν, αναβαθμίζοντας την περιοχή. Ειδικότερα, ανέφερε ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, γίνονται συζητήσεις για να λειτουργήσουν στα κτίρια αυτά Μεταπτυχιακά Τμήματα του Πανεπιστημίου.

Επιπλέον, ο Χρήστος Παππούς, τόνισε ότι, ο Δήμος Φυλής διεκδικεί και διαπραγματεύεται με το Υπουργείο Υγείας την ίδρυση Κέντρου Υγείας στο Πάρκο Πόλης, στα Άνω Λιόσια, προκειμένου να τελειώσει η ταλαιπωρία των κατοίκων. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι ο Δήμος έχει υπογράψει συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς για δωρεάν συνταγογράφηση προς τους δημότες.

Ακόμη, ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε για την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό της παιδικής χαράς του οικισμού, καθώς και των γηπέδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου 5χ5.

Σε θέματα που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του οικισμού και την αναβάθμιση της συνοικίας, αναφέρθηκε στο καλωσόρισμά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οικισμού Γεννηματά ΙΙ, Χαράλαμπος Στεργιανός. Θέματα, στα οποία αναφέρθηκε εκτενώς ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φυλής “Η Πάρνηθα”, Γιώργο Μαυροειδή, για τη συνδρομή του Οργανισμού στην διεξαγωγή της εκδήλωσης, ενώ ζήτησε την αρωγή του στη δημιουργία Τμήματος Χορού. Επίσης, ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Οικονομάκη και τον αναπληρωτή Δημάρχου Μαρίνο Σαρλά γιατί “κατάφεραν να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο του οικισμού τις ημέρες του χιονιά”.

Τις ευχές τους για τη νέα χρονιά και την εκπλήρωση των στόχων του Συλλόγου και του Οικισμού, απηύθυναν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αντιδήμαρχοι, αναπληρωτές Δημάρχου, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι κομμάτων, συλλόγων και φορέων.

Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατήρ Άγγελος Κανέλλος, προϊστάμενος του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσης Ζεφυρίου.

Βίντεο: Χαιρετισμός Δημάρχου και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου