Σημαντικές συναντήσεις του Δημάρχου Χρήστου Παππού στις Βρυξέλλες...

... με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Φυλής

 

Δύο πολύ σημαντικές συναντήσεις για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου είχε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος συναντήθηκε με την Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Περιφερειακή και αστική ανάπτυξη στην ΕΕ (DG REGIO) και το μεσημέρι με την Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης (DG EMPLOY).




Στις συναντήσεις ο Δήμαρχος παρουσίασε σε μεγάλη έκταση και με λεπτομέρεια το όραμα του για το μέλλον του Δήμου Φυλής και τον Στρατηγικό Αναπτυξιακό Σχεδιασμό του Δήμου, για:
  • Ενεργειακή αυτοτέλεια και εξάλειψη του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας
  • Υδρολογική αυτοτέλεια
  • Ανάδειξη του πολιτισμού και του τουρισμού και αύξηση της επισκεψιμότητας με στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας
  • Μείωση του ποσοστού ανεργίας των δημοτών και τόνωση της τοπικής οικονομίας με τις νέες σχεδιαζόμενες εμβληματικές επενδύσεις
  • Διαμεταφορικό κέντρο Αττικής (Logistics – dry port)
  • Φοιτητικές εστίες Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
  • Επιχειρηματικό πάρκο
  • Γαστρονομικός τουρισμός
  • Θρησκευτικός τουρισμός

Περιβάλλον
  • Ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής
  • ελαιοκομία, μελισσοκομία, για επιπλέον εισόδημα στους δημότες,
  • παραγωγή αρωματικών φυτών στην Πάρνηθα
Ακολούθησε συζήτηση όπου ο Δήμαρχος έθεσε τα εξής θέματα:

  • Πέρα των Περιφερειακών και Εθνικών προγραμμάτων τα οποία ο Δήμος Φυλής ήδη εκμεταλλεύεται αποτελεσματικά, αναζήτηση συμπληρωματικών πηγών χρηματοδότησης.
  • Απευθείας Τεχνική Βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενίσχυση της διαχειριστικής και τεχνικής ικανότητας του Δήμου
  • Δικτύωση και συνεργασία της νέο-συσταθείσας ενεργειακής κοινότητας του Δήμου, με ενεργειακές κοινότητες που ήδη λειτουργούν με επιτυχία σε άλλους δήμους της Ε.Ε.
  • Συζήτηση για τις ευκαιρίες, τις προκλήσεις αλλά και τα εμπόδια στην παραγωγή και διάθεση ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας που επιβάλλονται κυρίως από το εθνικό νομικό πλαίσιο για τις Ενεργειακές Κοινότητες, θέσεις του Δήμου που θα μεταφερθούν στην Γενική Διεύθυνση Ενέργειας (DG ENERGY)

Και οι δύο συναντήσεις έγιναν σε θερμό και πολλά υποσχόμενο κλίμα, ενώ τα στελέχη και των δύο Διευθύνσεων ανταποκρίθηκαν με ειλικρινές ενδιαφέρον και με φιλική διάθεση για τα θέματα που παρουσιάστηκαν από τον Δήμαρχο και την ομάδα του. Ακολούθησαν εκτενείς και διεξοδικές συζητήσεις στις οποίες δόθηκαν κατευθύνσεις ενώ αναγνωρίστηκαν και σημεία για περαιτέρω συνεργασία και επαφές με το Δήμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συναντήσεις με τις δυο Διευθύνσεις διήρκησαν συνολικά πάνω από πέντε ώρες!

Η απευθείας επαφή του Δημάρχου και η συνεργασία με δύο τόσο σημαντικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κρίνεται σημαντική για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου και αποδεικνύει τις προσπάθειες του Δημάρχου και των συνεργατών του ακόμα και εκτός συνόρων.

Εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Περιφερειακή και αστική ανάπτυξη (DG REGIO) στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι κύριοι Γιώργος Κιαγιάς, Νάσος Σοφός και Νικόλαος Κουντούρογλου στελέχη της Μονάδας G3 (Ελλάδα – Κύπρος), ενώ υπήρξε και συνάντηση του Δημάρχου με τον Προϊστάμενο της Μονάδας κ. Karsten Rasmussen.

Εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης (DG EMPLOY) στη συνάντηση έλαβαν μέρος η κα Σάντυ Γαλαίου και ο κ. Paul Molocea

Τον Δήμαρχο Φυλής πλαισίωνε ομάδα αποτελούμενη από τους Επιστημονικούς Συνεργάτες του Δημάρχου, κ. Γιάννη Λιάκο, κα Μαρίνα Νικολοπούλου, και κα Σπυριδούλα Ζάχαρη. Σε συνεννόηση με το Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη και τον Προϊστάμενο της ΕΥΔ Προγράμματος Περιφέρειας Αττικής κο Δημήτριο Δρόση, την ομάδα του Δήμου συνόδευσε στις συναντήσεις ο Προϊστάμενος Μονάδας Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Κος Άγγελος Σπηλιώτης και η κα Εύα Σωτηροπούλου ως εκπρόσωπος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Αττικής «ΝΕΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Α.Ε.».



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου