Παραδοσιακό γαϊτανάκι στη Χασιά…

 Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν στην αποκριάτικη εκδήλωση της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής


Με πολύ κέφι, χορό, τραγούδι και σύμμαχο τον καλό καιρό “έπλεξε” σήμερα το πρωί - Κυριακή 26 Φεβρουαρίου – το παραδοσιακό αποκριάτικο γαϊτανάκι της η Δημοτική Κοινότητα Φυλής στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΝΠΔΔ “Η Πάρνηθα” με τη συμμετοχή του πολιτιστικού συλλόγου γυναικών “ΦΥΛΑΣΙΑ” και την παρουσία δεκάδων δημοτών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις έντεκα το πρωί με την εντυπωσιακή είσοδο στην πλατεία μπροστά από Δημαρχείο Φυλής “Νικόλαος Λιάκος” του χορευτικού της ΦΥΛΑΣΙΑΣ το γαϊτανάκι της .

Τρία πολύχρωμα γαϊτανάκια υπό τον ήχο παραδοσιακής μουσικής και χορευτές από τον τοπικό σύλλογο γυναικών, το Δημοτικό Σχολείο Φυλής και το ΝΠΔΔ “Η ΠΑΡΝΗΘΑ” “ξεδίπλωσαν” ένα εκπληκτικό παιγνίδι, χρωμάτων και ρυθμού πλέκοντας μαζί με τις κορδέλες ένα χορό αγάπης με ιδιαίτερους συμβολισμούς και παραπομπές στην παράδοση και αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα από τον κόσμο.

Στην αποκριάτικη εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Βουλευτής Δ. Αττικής της ΝΔ Βαγγέλης Λιάκος, ο Α΄ Επιλαχών Βουλευτής της ΝΔ Σταμάτης Πουλής, η Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ “Η ΠΑΡΝΗΘΑ” Γιώργος Μαυροειδής, ο Τοπικός Σύμβουλος Κώστας Μπρέμπος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Σπύρος Μπρέμπος, ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης π. Τίτος Χρήστου, ο εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής π. Δημήτριος Παναγακόπουλος και ο εφημέριος του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσας Ζεφυρίου π. Άγγελος Κανέλλος.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου