Για ιερό σκοπό η Βασιλόπιτα της Αντικαρκινικής Αχαρνών Φυλής - Ενώνει τις δυνάμεις της με το Κέντρο Εργασίας Αναπήρων Άνω Λιοσίων

Συγκινητικές στιγμές έζησαν όλοι εκείνοι που το πρωί της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2023 έδωσαν το “παρών” στην βασιλόπιτα της Αντικαρκινικής Αχαρνών – Φυλής, που επέλεξε να την κόψει από κοινού και στον χώρο του Κέντρου Εργασίας Αναπήρων Άνω Λιοσίων.
Και οι στιγμές ήταν συγκινητικές, γιατί μαζί με τους επίσημους προσκεκλημένους έκοψαν το δικό τους κομμάτι κι έδωσαν τις αυθόρμητες ευχές τους, τα υπέροχα παιδιά που απασχολούνται στο Κέντρο Εργασίας , δημιουργώντας, μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες.
Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Φυλής – Αχαρνών π. Τίτος Χρήστου ενώ τον κόσμο καλωσόρισαν από κοινού, ο Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Αχαρνών Φυλής Παναγιώτης Καζανάς και ο ιδρυτής και ¨”ψυχή” του Κέντρου Εργασίας Αναπήρων Άνω Λιοσίων Γιώργος Ρεθυμιωτάκης.
Ο Παναγιώτης Καζανάς, πλαισιωμένος από τα δραστήρια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ήταν εκείνος που αναφέρθηκε στην πολυσχιδή δράση της Αντικαρκινικής απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες που στηρίζουν το πολύτιμο έργο της. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η επιλογή του χώρου για τη συγκεκριμένη εκδήλωση ανοίγει νέους δρόμους δράσης και προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να επισκεφθούν το Κέντρο Εργασίας και να στηρίξουν τους ανθρώπους που απασχολούνται σε αυτό, αγοράζοντας τα εξαιρετικά έργα τους.

 


Ο Γιώργος Ρεθυμιωτάκης από την πλευρά του καλωσόρισε όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και τόνισε πως αυτό που χρειάζονται τα παιδιά του Κέντρου Εργασίας είναι η έμπρακτη αγάπη και η στήριξη του κόσμου.

Βίντεο

   


Ως εκπρόσωπος του Δήμου Φυλής εξάλλου, ο αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος ευχαρίστησε και καλωσόρισε όλους του επίσημους προσκεκλημένους, μεταφέροντας τις θερμές ευχές του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού που δεν κατάφερε να δώσει το “παρών” λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Ο Γιώργος Αντωνόπουλος έδωσε επίσης τη δέσμευση για τη συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας με την Αντικαρκινική αλλά και το Κέντρο Εργασίας Αναπήρων Άνω Λιοσίων και την διεύρυνσή της, με νέες ουσιαστικές δράσεις και ολόπλευρη στήριξη το έργου τους.

Βίντεο:

   


Τις ευχές τους με λόγια από καρδιάς και την διαβεβαίωση ότι θα βρίσκονται στο πλευρό τους, έδωσαν κόβοντας ο καθένας το δικό του κομμάτι, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Ν.Δ Ευάγγελος Λιάκος, ο Βουλευτής Ν.Δ Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού Ευγενία, Μπαρμπαγιάννη – Αδαμοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών Γιώργος Πετάκος, ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δυτικής Αττικής Κυριάκος Χατζηλέρης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ και δραστήριο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αντικαρκινικής Αχαρνών - Φυλής Διονυσία Στεφάτου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας απανταχού Μακρυνείων Αιτωλοακαρνανίας απόστρατος αξιωματικός πυροσβέστης Ηλίας Γιαννούτσος (ο οποίος συγκίνησε αφιερώνοντας το κομμάτι του στα δύο παιδιά της Ελληνικής Αεροπορίας που έχασαν τη ζωή τους, το Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη και τον Υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα), ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αχαρνών Δημήτριος Γιαννούλης, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, η Γεν. Γραμματέας της ΕΓΕ Αχαρνών Δρ. Αναστασία Παμουκτσόγλου, ο δραστήριος εθελοντής της Αντικαρκινικής Φάνης Μπούκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου του Βιοτεχνικού Πάρκου Άνω Λιοσίων Λευτέρης Παντελάκης, η Πρόεδρος του ΚΔΑΠ ΑμΕΑ ΑΡΩΓΗ Αχαρνών Μαρία Μπούκη και ο Αναπληρωτής Δημάρχου Φυλής Κοινωνικής Πρόνοιας και Νέας Γενιάς Τόλης Βαδεβούλης. (Τα ονόματα αναφέρονται όχι βάσει πρωτοκόλλου αλλά προσέλευσης στο βήμα της εκδήλωσης). 

Επιστολή με ευχές απέστειλε επίσης με εκπρόσωπό του ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

 Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην άρτια διοργάνωση, η Πρόεδρος της ΕΓΕ Αχαρνών και μέλος της Αντικαρκινικής Λίτσα Αλεξάνδρου Πανά, οι δραστήριες εθελόντριες και μέλη του Δ.Σ της Αντικαρκινικής Ελένη Καμπόλη και Έλενα – Μεθενίτη Μπρέμπου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Αχαρνών Γιάννης Μίχας και η σύζυγός του Βίκυ Καράμπελα, καθώς και τα παιδιά του Κέντρου Εργασίας Αναπήρων με τους γονείς τους. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου