Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Επέτειος της 25ης Μαρτίου στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής

 
Με επισημότητα και σύμμαχο τον καλό καιρό, εορτάσθηκε και φέτος στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής, η Εθνική Επέτειος της Επανάστασης του 1821, αλλά και ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στους αγώνες του Έθνους κατά την Επανάσταση αλλά και στο συμβολισμό τους για τους σύγχρονους Έλληνες, αναφέρθηκε η Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής, Ελένη Λιάκου, εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας. “Η σημερινή μέρα αποτελεί κομμάτι μνήμης του αγώνα για την ανεξαρτησία και την επανίδρυση του Ελληνικού Έθνους, ενός Έθνους που, παρά τις αντιξοότητες κατάφερε να αναστηθεί και να πορευθεί με πίστη, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη”, τόνισε η Αντιδήμαρχος και υπογράμμισε ότι “μέσα σε αυτόν τον αγώνα αναδείχθηκαν ηρωικές προσωπικότητες που, με απαράμιλλη γενναιότητα, αποτέλεσαν έμπνευση για τις επόμενες γενιές και δημιούργησαν ένα σύγχρονο, φιλελεύθερο και δημοκρατικό κράτος”.

“Σήμερα”, τόνισε η Ελένη Λιάκου, “ο ελληνικός λαός συνεχίζει να αγωνίζεται έχοντας τα ίδια ιδανικά. Ομοψυχία, εθνική αυτοπεποίθηση και ελεύθερο πνεύμα, που παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο”. “Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η πατρίδα, αλλά κυρίως οι αξίες και οι άνθρωποί της, όλα όσα τη συνθέτουν και την αναδεικνύουν στο παγκόσμιο στερέωμα”, υπογράμμισε η Αντιδήμαρχος ολοκληρώνοντας και κατέληξε: “Παραμένουμε παρόντες, με οδηγό την ιστορία για να χτίσουμε ένα μέλλον φωτεινό και ανεξάρτητο”.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με την πανηγυρική κωδωνοκρουσία σε όλες τις εκκλησίες της Φυλής, τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής και την επίσημη Δοξολογία. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου στην Κεντρική Πλατεία Φυλής και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των ένδοξων νεκρών και ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας. Παιδιά του Α’ Παιδικού Σταθμού της ΔΚ Φυλής με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής παρέλασαν με αγέρωχο βλέμμα και αποφασιστικό βήμα, και καταχειροκροτήθηκαν από τους περήφανους και συγκινημένους γονείς και κατοίκους της Κοινότητας.

Μετά το πέρας της παρέλασης εψάλη δέηση στο μνημείο του καπετάν Μελέτη και κατατέθηκε στεφάνι από την Αντιδήμαρχο Ελένη Λιάκου.

Σημειώνεται ότι στεφάνια κατέθεσαν στην μνήμη των ηρώων της Επανάστασης, από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής ο εφημέριος Δημήτριος Παναγακόπουλος, από το Α.Τ. Άνω Λιοσίων ο Υπαστυνόμος Β’ Χρήστος Σπηλιόπουλος, από το Δήμο Φυλής η Αντιδήμαρχος Ελένη Λιάκου, από τη Δημοτική Κοινότητα Φυλής ο Πρόεδρος Διονύσιος Βλάχος, από τους Παιδικούς Σταθμούς της ΔΚ Φυλής ο Πρόεδρος Δημήτρης Πουλιάσης, από το Νηπιαγωγείο Φυλής η Διευθύντρια Παναγιώτα Βασιλοπούλου με μαθητή, από το Δημοτικό Σχολείο Φυλής η Διευθύντρια Μαρία Παπαναστασίου με μαθήτρια, από το Γυμνάσιο Φυλής ο Διευθυντής Αθανάσιος Σιαμουρέλης με το σημαιοφόρο και μαθητές, από το Λύκειο Φυλής ο Διευθυντής Νικόλαος Κουτσούκος με μαθήτριες ενδεδυμένες με παραδοσιακές στολές, εκ μέρους των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Φυλής η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Φυλής “Φυλασία” Ιωάννα Τσεβά με παιδιά με παραδοσιακές στολές και εκ μέρους των Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου ο προπονητής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου “ΠΑΟ Θρασύβουλος Φυλής” Ιωάννης Πετράκης με αθλητές.

Βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου