Με περηφάνια και λεβεντιά παρέλασαν μαθητές, σύλλογοι και φορείς στο Ζεφύρι


Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Δημοτική Κοινότητα Ζεφυρίου για την 202η επέτειο από την επανάσταση του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Στους ηρωικούς αγώνες των Ελλήνων για την απελευθέρωση του Έθνους αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας εκφωνώντας τον Πανηγυρικό της ημέρας .

“Σήμερα είναι η μέρα που οι Έλληνες πήραν τα άρματα και ξεχύθηκαν για τη λευτεριά τους. Είναι η μέρα ορόσημο της αντίστασης του σκλαβωμένου λαού μας. Είναι η ημέρα της Ελληνικής Μεγαλουργίας την οποία όλος ο Ελληνισμός γιορτάζει με εθνική συγκίνηση και ενθουσιασμό ” τόνισε στην ομιλία του ο Θανάσης Σχίζας.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων υπογράμμισε πως η επανάσταση “άνοιξε στην ιστορία της Ελλάδος ένα καινούργιο κεφάλαιο,ποτισμένο με αίμα δάκρια και ηρωισμούς με τους ‘Ελληνες να ετοιμάζονται να γράψουν από την αρχή την ιστορία του Έθνους”.
“Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, επειδή οι πρόγονοί μας πίστεψαν πως το Ελευθερία ή Θάνατος δεν ήταν δίλημμα. Ανυπέρβλητη και αυτονόητη υποχρέωσή τους ήταν ο θάνατος για την Ελευθερία. ” επεσήμανε και πρόσθεσε πως “βρισκόμαστε εδώ, για να τους πούμε ότι δεν θυσιάστηκαν άδικα και πως όποτε χρειαστεί πάλι οι Έλληνες θα πράξουν το χρέος τους”.
Καταλήγοντας ο Θανάσης Σχίζας τόνισε πως “το παρελθόν εισβάλει στο παρόν και το μέλλον δείχνοντας πως ο δρόμος της ελευθερίας, της ειρήνης, της προόδου, είναι εκείνος που ακολουθεί την πίστη, την ενότητα και τη σύμπνοια”.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με την πανηγυρική κωδωνοκρουσία σε όλες τις εκκλησίες του Ζεφυρίου και τη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου.
Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Πεσόντων, στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και μετά την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των νεκρών ηρώων και ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας. Την παρέλαση άνοιξαν οι Παιδικοί Σταθμοί Ζεφυρίου και ακολούθησαν οι μαθητές και μαθήτριες του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου, του 1ου και 2ου Γυμνασίου Ζεφυρίου και του Λυκείου Ζεφυρίου.
Όλα τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό από το κοινό, ενώ το ίδιο εντυπωσιακή ήταν και η συνέχεια όπου παρέλασαν μέλη του Συλλόγου Πελοποννησίων Ζεφυρίου με παραδοσιακές στολές και εντυπωσιακό προπομπό τρία άλογα τα οποία ίππευαν ο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” και δυο από τα παλικάρια του. Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τους αθλητές των τμημάτων Ποδοσφαίρου, Handball και Πάλης του ΔΑΣ Ζεφυρίου.

Αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στη στέγη των Πελοποννησίων Ζεφυρίου και κατέθεσαν στεφάνια ο πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσας Άγγελος Κανέλος με τον πατέρα Θεοφάνη Θεοφάνους, οι Αντιδήμαρχοι Ζεφυρίου και Τεχνικών Έργων Γιάννης Μαυροειδάκος και Θανάσης Σχίζας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Ζεφυρίου Βασίλης Θεοδωρόπουλος με τον Αναπληρωτή Δημάρχου Γιώργο Ραφτέλη.

Στο μνημείο των Πεσόντων, στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στεφάνια κατέθεσαν :
  • Για τους ιερούς ναούς Παν. Γρηγορούσης και Άγιο Στυλιανό ο πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσας Άγγελος Κανέλος με τον πατέρα Θεοφάνη Θεοφάνους.
  • Για το Δήμο Φυλής και τη Δημοτική Κοινότητα Ζεφυρίου ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος.
  • Για το αστυνομικό τμήμα Ζεφυρίου ο Διοικητής του Αστυνόμος Α΄ Γεράσιμος Ντελής.
  • Για τους παιδικού σταθμούς ο πρόεδρος του νομικού προσώπου Γιώργος Κούρκουλος.
  • Για τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μαθητές του Δημοτικού και ο εκπαιδευτικός Νίκος Δρεπανόπουλος.
  • Για την ένωση γονέων Ζεφυρίου ο πρόεδρός της Βασίλης Νικολαϊδης.
  • Για τους πολιτιστικούς συλλόγους ο ο πρόεδρος του συλλόγου Πελοποννησίων Ζεφυρίου Βασίλης Θεοδωρόπουλος.
  • Για τους αθλητικούς συλλόγους το μέλος του Δ.Σ. του ΔΑΣ Ζεφυρίου Γιώργος Ρουκουνιώτης.
  • Για την τοπική οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ η Τασία Βαδεβούλη.
  • Από την τοπική οργάνωση της ΝΔ Φυλής το μέλος της τοπικής Κώστας Ρίζος.
Βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου