Πρώτος σε όλη την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ) ο Δήμος Φυλής , εξασφάλισε νέα έκτακτη επιχορήγηση 3.196.625 ευρώ


Το ένα μετά το άλλο, σπάει τα ρεκόρ ο Δήμος Φυλής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ, καθώς σε λιγότερο από ένα χρόνο από την προηγούμενη, εξασφάλισε μία ακόμη σημαντική έκτακτη επιχορήγηση, εκτινάσσοντας το συνολικό προϋπολογισμό του προγράμματος που διαχειρίζεται, στα 16.476.745 ευρώ!

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Φυλής, με ενέργειες του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και την υποδειγματική διαχείριση του Αναπληρωτή Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργο Αντωνόπουλου, έλαβε νέα γενναία έκτακτη επιχορήγηση για το ΤΕΒΑ, ύψους 3.196.625 ευρώ, με απόφαση που υπέγραψε στις 2 Μαρτίου 2023 ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης. Πρόκειται για τη δεύτερη έκτακτη επιχορήγηση που λαμβάνει σε λιγότερο από ένα χρόνο, καθώς τον Ιούνιο του 2022 είχε λάβει έκτακτη επιχορήγηση 8,5 εκατ. ευρώ, υπερδιπλασιάζοντας τότε τον προϋπολογισμό του προγράμματος, ο οποίος πλέον ανέρχεται σήμερα στα 16.476.745 ευρώ.

Η νέα επιχορήγηση εξασφαλίζει τρεις ακόμη πρωτιές στο Δήμο Φυλής, ο οποίος είναι πρώτος Δήμος σε όλη την Ελλάδα στα κονδύλια χρηματοδότησης του ΤΕΒΑ, πρώτος στην απορρόφηση των κονδυλίων του προγράμματος, καθώς και πρώτος στις εγκρίσεις μεγάλων έκτακτων επιχορηγήσεων. Παράλληλα, ο Δήμος Φυλής έχει βραβευθεί και επιβραβευθεί επανειλημμένως από τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς και ελληνικούς φορείς για την άψογη διαχείριση, την άρτια οργάνωση, την υψηλή απορρόφηση των κονδυλίων και τη διαφάνεια της διαδικασίας.

“Ο Δήμος Φυλής αποτελεί πανελλαδικά Δήμο - πρότυπο στην υλοποίηση του προγράμματος ΤΕΒΑ, γεγονός που καταδεικνύουν οι αλλεπάλληλες πρωτιές που επιτυγχάνουμε από την έναρξη του προγράμματος”, υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Δημάρχου σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Γιώργος Αντωνόπουλος.

“Η νέα έκτακτη επιχορήγηση που έλαβε ο Δήμος μας, αποδεικνύει στην πράξη την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού και του έργου, που υλοποιούμε και στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, και το οποίο θα συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά, τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου