Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το 9ο Ατομικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού του Δήμου Φυλής

 
Με αθρόα συμμετοχή μαθητών από όλες τις σχολικές βαθμίδες διεξήχθη το 9ο Ατομικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο “Βορεινό”, στην έδρα του Σκακιστικού Ομίλου “Τριαντάφυλλος Σιαπέρας” .

Την διοργάνωση έφεραν σε πέρας με απόλυτη επιτυχία η Δευτεροβάθμια Σχολική επιτροπή του Δήμου Φυλής και ο Πρόεδρος της Νίκος Χατζητρακόσιας σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο και τον Σύλλογο της Ζωφριάς.

Επικεφαλής – διαιτητής των αγώνων τέθηκε ο προπονητής Σκάκι, Θεόδωρος Αγραπίδης και Διευθυντής ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου “Τριαντάφυλλος Σιαπέρας” Νικήτας Στέφανος.

Η απονομή των βραβείων και των επάθλων έγινε σε κλίμα ενθουσιασμού το μεσημέρι του Σαββάτου αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγώνων που χωρίστηκαν σε 5 Ομίλους (Νήπια – Α Δημοτικού – Β και Γ Δημοτικού, Δ και Ε Δημοτικού, Στ Δημοτικού – Γυμνάσια – Λύκεια).

Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας που ανέλαβε με χαρά τη διοργάνωση (μετάλλια – κύπελλα κ.τ.λ) κατά την απονομή μετέφερε τις θερμές ευχές του Δημάρχου Φυλής Χρήστου που με ενέργειες του διαμορφώθηκε και παραχωρήθηκε ο χώρος του ΒΟΡΕΙΝΟΥ ως έδρα του Σκακιστικού Ομίλου για τα μαθήματα αλλά και για τέτοιους είδους διοργανώσεις. Ο Νίκος Χατζητρακόσιας εξάλλου, μετέφερε το ευχετήριο μήνυμα του Αντιπροέδρου της Βουλής, Θανάση Μπούρα που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

“Το Σκάκι είναι ένα κορυφαίο Άθλημα που προάγει την ευγενή άμυλα και καλλιεργεί το πνεύμα. Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και τη βούληση του Δημάρχου μας Χρήστου Παππού, η στήριξη μας σε αυτές τις προσπάθειες είναι δεδομένη και ολόπλευρη” τόνισε χαρακτηριστικά. Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής απηύθυνε επίσης τις ευχαριστίες του προς τους γονείς για την παρουσία και την στήριξή τους ενώ απένειμε βραβεία και κύπελλα κι έδωσε τα συγχαρητήριά του, σε δεκάδες αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κοντά στους Αθλητές βρέθηκε επίσης ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Ν.Δ Ευάγγελος Λιάκος, ενώ στις απονομές συμμετείχαν κι έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στα παιδιά αλλά και στους γονείς τους, ο Πρόεδρος του Σακιστικού Ομίλου “Τριαντάφυλλος Σιαπέρας' και Διευθυντής των αγώνων Νικήτας Στέφανος, ο προπονητής και “ψυχή” των αγώνων Θεόδωρος Αγραπίδης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου της Ζωφριάς Γιάννης Σχίζας ο οποίος μετέφερε και τις ευχές της Προέδρου του Συλλόγου Ευαγγελίας Κωβαίου, η Γραμματέας της Ζωφριάς Δέσποινα Πλευριά κ.α.


Όλοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Δήμο Φυλής και την Β' βάθμια Σχολική Επιτροπή για την ευγενική χορηγία επισημαίνοντας πως θα είναι αρωγοί σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου