Εν αναμονή των αποφάσεων για την επαναλειτουργία του Προαστιακού


 Πηγή: https://www.athenstransport.com/20

Ακόμα και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας, ύστερα από διακοπή δύο εβδομάδων μαζί με το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από μέρα σε μέρα, ύστερα από νέες συναντήσεις και συνεννοήσεις του Υπουργού Επικρατείας, υπεύθυνου για θέματα υποδομών και μεταφορών κ. Γιώργου Γεραπετρίτη με τους σιδηροδρομικούς αλλά και τους φορείς του σιδηροδρόμου (ΟΣΕ, Hellenic Train).

Ήδη οι σιδηροδρομικοί έχουν αποφασίσει να μην δώσουν συνέχεια στις απεργιακές κινητοποιήσεις μετά την περασμένη Παρασκευή τηρώντας στάση αναμονής, ενώ τα δρομολόγια έκτοτε δεν πραγματοποιούνται με αποφάσεις της Hellenic Train. Είχαν προηγηθεί συναντήσεις μεταξύ του κ. Γεραπετρίτη και εκπροσώπων σωματείων των σιδηροδρομικών οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως «εποικοδομητικές» και από τις δύο πλευρές.

Η επανέναρξη των δρομολογίων του Προαστιακού κρίνεται ότι μπορεί να ξεκινήσει αρχικά με μειωμένα δρομολόγια και σταδιακά με το πλήρες πρόγραμμα δρομολογίων.

Σημειώνεται ότι η Hellenic Train έχει ήδη ανακοινώσει πως οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών της εταιρείας αλλά και καρτών πολλαπλών ταξιδιών μπορούν να ζητήσουν επιστροφή του ποσού που αντιστοιχεί από την 1η Μαρτίου ως τη λήξη της κάρτας τους από τα εκδοτήρια των σταθμών.

Δείτε όλο το θέμα εδώ: https://www.athenstransport.com/2023/03/proastiakos-epanekkinisi-dromologion/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου