Πλήθος πιστών στη λιτάνευση της εικόνας της Ευαγγελίστριας στα Άνω Λιόσια

Με λαμπρότητα αλλά και βαθιά κατάνυξη, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και εκατοντάδων πιστών, κορυφώθηκαν με τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Άνω Λιόσια, το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαρτίου.

Με προπομπό την Δημοτική Αστυνομία και τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής, ιερείς από ναούς του Δήμου Φυλής, εκατοντάδες πιστοί, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λιτάνευαν με ευλάβεια στους δρόμους πέριξ του ναού, την εικόνα της Παναγίας μέσα σε εξαιρετικά συγκινησιακή και χαρμόσυνη ατμόσφαιρα.

Δεξιά και αριστερά της εικόνας παραστάθηκαν μέλη του Παραδοσιακού Λαογραφικού συλλόγου Χοροδρώμενο, ενδεδυμένα με παραδοσιακές στολές, δίνοντας ένα ιδιαίτερο παραδοσιακό και συγκινησιακό τόνο στην τελετή.

Ο εφημέριος του Ναού πατέρας Κωνσταντίνος Τόλιας αμέσως μετά την επιστροφή της Εικόνας στον Ιερό Ναό ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τους συνεργάτες του Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους για τη στήριξη του Δήμου τόσο στην ενορία όσο και στην προετοιμασία του διήμερου εορτασμού. “’Όταν τελείωσα το Πανεπιστήμιο και ήρθα εδώ αντιλήφθηκα από την πρώτη στιγμή πως δεν είμαι μόνος. Διαχρονικά η Δημοτική Αρχή μας έχει αγκαλιάσει και μας στηρίζει αλλά ο Χρήστος Παππούς και οι συνεργάτες του, μας προσφέρουν όλα όσα ζητάμε. Αν ήσασταν εδώ θα βλέπατε όλη την εβδομάδα τα συνεργεία του Δήμου να δουλεύουν ασταμάτητα για τον ευπρεπισμό του ναού και του χώρου” είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας Κωνσταντίνος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους υγεία, αγάπη και προκοπή.

Οι εκατοντάδες πιστοί τηρώντας ευλαβικά το έθιμο,περίμεναν υπομονετικά για να περάσουν κάτω από την Εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και να πάρουν την Ευλογία της Χάρης της.

Αμέσως μετά ο εφημέριος του Ιερού Ναού πάτερ Κωσταντίνος προσέφερε το καθιερωμένο νηστίσιμο κέρασμα σε ιερείς, επισήμους και πιστούς στο πνευματικό κέντρο του ναού.

Οι διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαρτίου με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κυρήγματος. Ανήμερα της γιορτής το πρωί εψάλη Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώ το απόγευμα τελέστηκε Εσπερινός και οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την λιτάνευση της εικόνας και την Ιερά Παράκληση της Παναγίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου