Εύσημα στο Δήμο Φυλής για τη φιλοξενία του final 4 του 26ου OPAP Κυπέλλου Γυναικών στο μπάσκετ

Από επιτυχία στέφθηκε η τελική φάση (final four) του 26ου OPAP Κυπέλλου Γυναικών, στο μπάσκετ, που διοργανώθηκε από 24 μέχρι 26 Μαρτίου 2023 στο 3ο Κλειστό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων (Ζωφριά).

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και οι τέσσερις ομάδες που πήραν μέρος (Παναθηναϊκός-Ελευθερία Μοσχάτου-Γιάννινα και Νίκη Λευκάδας) απένειμαν στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμο Φυλής (ΝΠΔΔ ΠΑΡΝΗΘΑ) τα εύσημα για τη φιλοξενία της διοργάνωσης.

Κορυφαία στιγμή του final four ήταν ο τελικός μεταξύ Παναθηναϊκού και Ελευθερίας Μοσχάτου, το απόγευμα της Κυριακής 26 Μαρτίου 2023, πού ανέδειξε κυπελλούχο την ομάδα του Παναθηναϊκού, με σκορ 66-61. Η Ελευθερία Μοσχάτου προηγήθηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά ο Παναθηναϊκός ανέκαμψε στο τελευταίο δίλεπτο και με δύο τρίποντα της Κάρτερ κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο. Η Αμερικανίδα παίκτρια ανακηρύχθηκε ως η πολυτιμότερη (MVP) της διοργάνωσης.

Η κατάκτηση του τίτλου γιορτάστηκε από την ομάδα του Παναθηναϊκού, η οποία σήκωσε το βαρύτιμο κύπελλο, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, στην λαμπρή τελετή απονομής που διοργάνωσε η ΕΟΚ.

Η φιναλίστ ομάδα της Ελευθερίας Μοσχάτου έλαβε τα μετάλλιά της από τον Ειδικό Γραμματέα της ΕΟΚ, Βασίλη Ντάκουρη και από τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Φυλής (ΝΠΔΔ ΠΑΡΝΗΘΑ), Γιώργο Μαυροειδή. Την απονομή του αναμνηστικού στην ομάδα της Ελευθερίας έκανε η Άννυ Κωνσταντινίδου, μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και εκ των υπευθύνων του Μπάσκετ Γυναικών.

Στον Κυπελλούχο Παναθηναϊκό τα μετάλλια απένειμαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ και υπεύθυνοι του Μπάσκετ Γυναικών, Αννυ Κωνσταντινίδου και Χρήστος Βασιλειάδης, ενώ το τρόπαιο έδωσε στα χέρια της αρχηγού του Παναθηναϊκού, ο κ. Χρήστος Βασιλειάδης, κλείνοντας πανηγυρικά το Κύπελλο ΟΠΑΠ Final 4 Γυναικών.

Πριν τις απονομές παραδόθηκε επιταγή ύψους 1.000 ευρώ από την ΕΟΚ προς τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Τον αγώνα παρακολούθησαν με ενδιαφέρον στο πλευρό του Γιώργου Μαυροειδή η αναπληρωτής Δημάρχου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Χρυσούλα Κουράση, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Βαγγέλης Χριστοφιλάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου ΕΥΝΙΚΟΣ Χρήστος Κ. Παππούς.

«Ο Δήμος και το αθλητικό κίνημα της πόλης μας έδειξαν ότι μπορούν να αναλαμβάνουν και να φέρνουν σε αίσιο πέρας μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και αγώνες που προβάλλουν την πόλη μας και προσφέρουν αθλητικές παραστάσεις στους νέους μας. Ευχαριστώ την ΕΟΚ, τις ομάδες, τους συναδέλφους στο Δημοτικό Συμβούλιο και τους εργαζομένους για την βοήθειά τους στην επιτυχία της διοργάνωσης», δήλωσε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού (ΝΠΔΔ ΠΑΡΝΗΘΑ) Γιώργος Μαυροειδής.

ViDEO με πανηγυρισμούς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου