Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης στον Δήμο Φυλής με μία συγκλονιστική ιστορία trafficking και ...

... τα 5 χειρότερα δευτερόλεπτα της ζωής του


Της Εύης Τριανταφύλλου

Για τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.

Η δημιουργία του σατιρικού μουσικοθεατρικού σχήματος "Άγαμοι Θύται", μαζί με άλλους ηθοποιούς και μουσικούς, στο οποίο συμμετείχε γράφοντας, παίζοντας και σκηνοθετώντας, οι ραδιοφωνικές του εκπομπές, οι ερμηνείες του σε ταινίες και σίριαλ στη μεγάλη και μικρή οθόνη αλλά και η ενσάρκωση δεκάδων ρόλων σε θεατρικές σκηνές, τον καθιστούν ως έναν κορυφαίο καλλιτέχνη.

Σε διαφορετικό ρόλο αυτή τη φορά, βρέθηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 2023 στο Δήμο Φυλής, καλεσμένος στη μεγάλη εκδήλωση της Μητρόπολης Ιλίου με θέμα, την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (trafficking).

Άνθρωπος χαμηλών τόνων ο Ιεροκλής, παρά το καλλιτεχνικό του εκτόπισμα, ο λόγος του υπήρξε ιδιαίτερα μετρημένος.
Υπογράμμισε πως σε αυτό το ζήτημα οι ηθοποιοί δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ούτε το κράτος ούτε τη δικαιοσύνη. Μπορούν όμως να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης έτσι ώστε να εκλείψει η άγνοια ή η αδιαφορία.

“Ο καθένας μας, στη γειτονιά, στο χωρίο, στην πόλη του, μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω για το πιο σημαντικό ιδανικό που είναι η ελευθερία” τόνισε χαρακτηριστικά και διηγήθηκε μια προσωπική ιστορία που όπως τόνισε, θα μπορούσε να γίνει ταινία.

Ο λόγος του κράτησε μόλις 4 λεπτά κι αξίζει να τον ακούσετε…


Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης άλλωστε είναι ο άνθρωπος που μέσα από την “Πολίτικη Κουζίνα” του Τάσου Μπουλμέτη (2003) και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως “Σάββας Ιακωβίδης”, μας έκανε να βιώσουμε μαζί του πολύ δυνατά, τα 5 χειρότερα δευτερόλεπτα της ζωής του…

Ας τα θυμηθούμε μέσα από ένα βίντεο 2,5 λεπτών κι αν βουρκώσουμε και λίγο, δεν πειράζει… Πρόκειται για μια από τις πιο σπουδαίες σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου