Βαθιά κατάνυξη και μεγαλειώδης συμμετοχή πιστών στη λιτάνευση του Επιταφίου στο Άγιο Κωνσταντίνο Άνω Λιοσίων


Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και πένθους τελέστηκε χθές Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου 2023, η Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου, και η λιτάνευση του «Αχράντου Σώματος» του Θεανθρώπου, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, στα Άνω Λιόσια, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, μελών του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου και εκατοντάδων πιστών.

Στην Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου και τη λιτάνευση προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιότατος Αθηναγόρας, συνοδεία του Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Αγαθάγγελου Κόχλα, του προϊστάμενου του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη Τίτου Χρήστου και άλλων κληρικών.

Τιμώντας και φέτος το έθιμο μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού η Γρίζα, ενδεδυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, στάθηκαν με ευλάβεια και σεβασμό, παραστάτες και φρουροί του άψυχου σώματος του Χριστού.

Με τις καμπάνες του Ιερού Ναού να χτυπούν πένθιμα, και την Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής να παιανίζει επίσης πένθιμα εμβατήρια μια πραγματική λαοθάλασσα πιστών με αναμμένα κεριά λιτάνευσε με κατάνυξη τον Επιτάφιο στους δρόμους πέριξ του ναού. Στη συμβολή των οδών Δημαρχείου και Στρατηγού Λιόση συναντήθηκαν οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών του Αγίου Κωνσταντίνου και του παρεκκλησίου του Αγίου Λουκά στον οποίο προεξήρχε ο πατέρας Φανούριος Μπριλής.

Στην Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου παρέστησαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων Νίκος Λιόσης , ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ η “ΠΑΡΝΗΘΑ” Γιώργος Μαυροειδής, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος και ο υποψήφιος Βουλευτής Δ. Αττικής της ΝΔ Σταμάτης Πουλής.

Video και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου