Ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στην Αχαΐα Ανδρέας Τσώκος στήριξε το όραμα του Δήμου Φυλής για την υδρολογική του αυτοτέλεια

 

Ο Ανδρέας Τσώκος με το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, τον αναπλ. Δήμαρχο Μαρίνο Σαρλά και τον επιστημονικό συνεργάτη της ΕΑΓΜΕ Παναγιώτη Σαμπατακάκη

Το όραμα για την υδρολογική αυτάρκεια του Δήμου Φυλής συμπυκνώνεται σε μια πρόταση: Αξιοποίηση των υπόγειων νερών της Πάρνηθας, με τη διοχέτευσή τους, μέσω γεωτρήσεων, στο ιδιόκτητο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Φυλής. Αυτόματα ο Δήμος γίνεται αυτάρκης και δεν χρειάζεται, πλέον, το πανάκριβο νερό της ΕΥΔΑΠ, με το οποίο ενισχύει, σήμερα, το δίκτυό του.
Το όραμα μοιράστηκαν και αποφάσισαν να φέρουν σε πέρας, τρεις άνθρωποι: Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο αναπλ. Δήμαρχος Μαρίνος Σαρλάς και ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών (ΕΑΓΜΕ) Ερευνών Ανδρέας Τσώκος.
Με τη βοήθεια της επιστημονικής ομάδας της ΕΑΓΜΕ το όραμα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. Στην αρχή με έξι ερευνητικές γεωτρήσεις στην Πάρνηθα κι εν συνεχεία με αρκετές, ακόμα, σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Φυλής. Το συμπέρασμα είναι ότι μπορούν να αποφέρουν περίπου 6 εκατ. κυβικά μέτρα νερού ετησίως, με αειφόρο διαχείριση του υδροφόρου ορίζοντα. Η ποσότητα είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες ύδρευσης του Δήμου Φυλής, ο οποίος υπέβαλε πρόταση για χρηματοδότηση του έργου από το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ)" του Υπουργείου Υποδομών.
Σήμερα, ο Δήμος Φυλής είναι έτοιμος να κάνει ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον, επενδύοντας σε ένα αγαθό που όπως λένε οι διεθνολόγοι είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο! Αξιοποίησε το πολύτιμο επιστημονικό δυναμικό της ΕΑΓΜΕ, δρομολογώντας ένα καινοτόμο περιβαλλοντικό έργο που θα αξιοποιήσει τους φυσικούς πόρους προς όφελος των πολιτών του Δήμου Φυλής.
Αλλά, είναι γενικά παραδεκτό ότι ο ρόλος του Ανδρέα Τσώκου ήταν κομβικός. Έβαλε τις βάσεις της συνεργασίας μεταξύ ΕΑΓΜΕ και Δήμου και έλυσε γρήγορα τα τεχνικά και διοικητικά προβλήματα που ανέκυψαν, δείχνοντας ότι διαθέτει επιστημονική κατάρτιση και πρακτικό πνεύμα. Χαρακτηριστικά που μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμα στη νέα μεγάλη πρόκληση που ανοίγει μπροστά του η υποψηφιότητα του Βουλευτή Αχαΐας, με τη ΝΔ, της παράταξης που υπηρετεί από τα εφηβικά του χρόνια ως μέλος της ΟΝΝΕΔ. Του το εύχονται ολόψυχα οι φίλοι και οι συνεργάτες του, με το σκεπτικό ότι η Χώρα έχει ανάγκη από ανθρώπους με ήθος, συνέπεια και αντίληψη των αναγκών του απλού πολίτη.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου