ΦΥΛΗ: Σε μεγάλη συγκέντρωση μίλησαν ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και η υποψήφια Βουλευτής Αγγελική Παπαδάτου

 


 


Το δίλλημα των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 δεν είναι αυτό που θέτουν τα αστικά κόμματα, αλλά αν από αυτές θα βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ, ώστε να υπερασπιστεί, εντός και εκτός Βουλής τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στην πραγματικότητα, στις εκλογές αναμετρώνται δύο πολιτικές, η φιλολαϊκή, την οποία εκφράζει το ΚΚΕ και η αντιλαϊκή που εκφράζουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα και γι’ αυτό χρειαζόμαστε περισσότερες ψήφους στην κάλπη και περισσότερες έδρες στη Βουλή, πρόσθεσε. 
Μιλώντας, το βράδυ της Τετάρτης 26 Απριλίου 2023, σε μεγάλη συγκέντρωση των οπαδών και φίλων του Κόμματος, στην ταβέρνα «Κάκιας» της Φυλής, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι ο λαός θα πληρώσει ακριβά τα προαπαιτούμενα της επενδυτικής βαθμίδας, που, κατά την κυβέρνηση, θα φέρει επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Πρόσθεσε ότι ήδη τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν το κόστος της πράσινης μετάβασης που προκάλεσε τεράστια αύξηση τιμών στην ενέργεια και ένα νέο κύμα ανατιμήσεων στην αγορά, το οποίο πληρώνει, ακριβά, ο λαός. 
Ξεκαθάρισε ότι το Κόμμα του δεν πρόκειται να δώσει ψήφο ανοχής για το σχηματισμό κυβέρνησης, μετά τις εκλογές, με το επιχείρημα ότι αλλιώς εννοεί τη σταθερότητα το ΚΚΕ κι αλλιώς οι άλλοι. «Μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση γιατί δεν έχουν διαφορές στην πολιτική τους. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το 70% των νομοσχεδίων της ΝΔ στη Βουλή κι ο ΣΥΡΙΖΑ το 50%. Η αντιπαράθεση γίνεται για την καρέκλα, για το ποιος θα εξουσιάζει το λαό που ζει κάτω από δύσκολες συνθήκες με 700 χιλ. νοικοκυριά να κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, όταν η ολιγαρχία του πλούτου δεν ξέρει τι έχει», τόνισε χαρακτηριστικά. «Μας λένε να βρούμε κάποια σημαντικά σημεία για προγραμματική σύγκλιση, όμως εμείς θεωρούμε ότι τα σημαντικά είναι πολύ περισσότερα», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο χαρακτήρισε πόλεμο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία και ζήτησε άμεση απεμπλοκή της Χώρας μας. «Στείλαμε οπλικά συστήματα απαραίτητα για την άμυνά μας και ο λαός πλήρωσε νέα τα οποία προμηθευτήκαμε από την Αμερική», τόνισε. 
Κλείνοντας, αναρωτήθηκε πως θα αντιμετωπιστεί, μετά τις εκλογές, η τουρκική επιθετικότητα και έκανε λόγο για σενάρια υποχώρησης στα εθνικά μας θέματα. 
Στην εκδήλωση μίλησε και η υποψήφια Βουλευτής του ΚΚΕ στη Δυτική Αττική, καρδιολόγος Αγγελική Παπαδάτου. Τόνισε ότι με τη συστράτευση των μελών και φίλων του Κόμματος μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της κατάκτησης βουλευτικής έδρας στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα τοπικά προβλήματα του Δήμου Φυλής και της Δυτικής Αττικής και ιδίως στη Χωματερή και στην παραβατικότητα. Για τη Χωματερή ανέφερε ότι παρά τις υποσχέσεις όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε, αλλά ετοιμάζεται μεγάλη μονάδα διαχείρισης και καταλόγισε ευθύνες στην Κυβέρνηση, στην Περιφερειακή Αρχή και στο Δήμο. Για την παραβατικότητα τόνισε ότι οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης των ΡΟΜΑ, η πλειοψηφία των οποίων ζει κάτω από ακραία φτώχεια, την ώρα που οι εκπρόσωποί τους διαλέγονται, προνομιακά, με την Πολιτεία, προς ίδιον όφελος. Η κατάσταση αυτή προκαλεί προβλήματα στη συμβίωσή τους με τους υπόλοιπους δημότες και υποθάλπει το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, ανέφερε. 
Συγκίνηση, εξάλλου, προκάλεσε η αποστροφή της ομιλίας της ότι θεωρεί μεγάλη τιμή και ευθύνη να είναι υποψήφια Βουλευτής του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ηθικό χρέος που οφείλει στον εκλιπόντα πατέρα και στους θείους της. 
Στη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε, ακόμα, ότι η Αγγελική Παπαδάτου θα είναι υποψήφια Δήμαρχος του ψηφοδελτίου της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου