Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ Συμπερίληψης που συνδιοργάνωσαν το ΓΕΛ Φυλής, “Το Εργαστήρι” και ο Δήμος Φυλής

Το ηχηρό μήνυμα της παροχής ίσων ευκαιριών για όλα τα άτομα ανεξαιρέτως και της αποδοχής της διαφορετικότητας έστειλαν το Γενικό Λύκειο Φυλής, “Το Εργαστήρι” – Λίλιαν Βουδούρη και ο Δήμος Φυλής, με μία ξεχωριστή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν, την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, στο Γήπεδο “Λιβάδι” της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής.

Πρόκειται για το 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ Συμπερίληψης, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών και μαθητριών του ΓΕΛ Φυλής και εκπαιδευόμενων μελών του “Εργαστηρίου”, και το οποίο μέσα από το παιχνίδι και την άθληση, θέτει τις βάσεις για την καταπολέμηση των διακρίσεων και τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς.

“Σκοπός του φεστιβάλ είναι η συμπερίληψη, δηλαδή το να μη μείνει κανείς απ΄ έξω και όλα τα παιδιά, όλοι οι άνθρωποι, να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης και να βρίσκονται μαζί σε κοινούς χώρους και να κάνουν κοινές δραστηριότητες”, υπογράμμισε, σημαίνοντας την έναρξη του φεστιβάλ, ο Διευθυντής του ΓΕΛ Φυλής, Νικόλαος Κουτσούκος. “Η συμπερίληψη δεν είναι μόνο θεωρία, είναι και πράξη και αυτό το στόχο έχει το σημερινό φεστιβάλ” τόνισε ο διευθυντής του ΓΕΛ Φυλής και εξέφρασε την ελπίδα το φεστιβάλ να επαναληφθεί και καθιερωθεί στο μέλλον σα θεσμός.

Τη χαρά του για το φεστιβάλ και τα μηνύματα που αναδεικνύει, εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων ΑμΕΑ “Το Εργαστήρι” – Λίλιαν Βουδούρη, Νίκος Μανιάτης.

“Τα σχολεία έχουν τη στήριξη της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε κάθε προσπάθεια και δράση τους”, τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας, υπογραμμίζοντας ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο ΓΕΛ Φυλής και “Το Εργαστήρι” για το φεστιβάλ, το οποίο η ΕΣΕ Β-θμιας Εκπαίδευσης υποστήριξε και με αθλητικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Τα συγχαρητήριά του στους εμπνευστές του φεστιβάλ έδωσε ο Αντιδήμαρχος Εσόδων και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Γιώργος Αβράμης, ο οποίος διαβεβαίωσε τους συνδιοργανωτές ότι ο Δήμος Φυλής θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους.

“Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι σε αυτό το Φεστιβάλ και είναι η πρώτη εκδήλωση στην οποία συμμετέχω μετά την πρόσφατη εκλογή μου στη θέση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής”, υπογράμμισε ο Μίλτος Παπαδήμας, προσθέτοντας: “Είναι χαρά μας για τη Δημοτική Κοινότητα Φυλής να φιλοξενούμε το φεστιβάλ αυτό και για μένα προσωπικά να συμμετέχω”.

Την πρωτοβουλία χαιρέτησε με ενθουσιασμό ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ., Θανάσης Μπούρας, ενώ στο φεστιβάλ παρέστησαν ο εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής, πατήρ Δημήτριος Παναγακόπουλος, η Τοπική Σύμβουλος Άνω Λιοσίων Λία Καψή και η Πρόεδρος του Συλλόγου Φυλασίας Ιωάννα Τσεβά.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, μαθητές και μαθήτριες του ΓΕΛ Φυλής και εκπαιδευόμενα μέλη του “Εργαστηρίου” – Λίλιαν Βουδούρη, συμμετείχαν από κοινού σε δραστηριότητες και αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο, τένις, ρίψεις με μπαλάκια, τσουβαλομαχίες, διελκυστίνδα και καποέιρα. Ανταμοιβή όλων η διασκέδαση και τα δυνατά θετικά συναισθήματα που αναπτύχθηκαν μέσα από τις δραστηριότητες αυτές.

Με τη λήξη των παιχνιδιών και αθλημάτων έγιναν συμβολικές απονομές σε όλα τα μέλη του “Εργαστηρίου” που συμμετείχαν στο φεστιβάλ, καθώς και στους μαθητές, τις μαθήτριες και όλους τους συντελεστές που συμμετείχαν και εργάστηκαν για την άρτια διοργάνωση του φεστιβάλ, ενώ προσφέρθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες φαγητό και παγωτό.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου