Την Δευτέρα 22 Μαΐου δράση σε κοινότητα Ρομά του Δήμου Φυλής με ενημέρωση και δωρεάν εξέταση για τον HIV και την ηπατίτιδα B & C.

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής και οι ενταγμένες κοινωνικές του δομές: Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά καθώς και οι Δομές Φτώχειας (Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο & Συσσίτιο) σε συνεργασία με το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και το Σύλλογο Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας», και μέσω του προγράμματος Streetwork Project, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης για τον ΗIV και ιογενείς Ηπατίτιδες πραγματοποιεί την Δευτέρα 22 Μάϊου δράση σε κοινότητα Ρομά του Δήμου Φυλής με στόχο την εξέταση, πρόληψη, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Με αποστολή την προαγωγή της πρόληψης και της σεξουαλικής υγείας, εκπρόσωποι της Θετικής Φωνής και του Συλλόγου «Προμηθέας» μαζί με το προσωπικό των δομών της Κοινωνικής Υπηρεσίας θα βρίσκονται σε καταυλισμό Ρομά στα Άνω Λιόσια επί της οδού Ζακύνθου από τις 10π.μ, ως τις 2μ.μ. όπου θα ενημερώνουν για τον HIV και τις ιογενείς ηπατίτιδες, ενώ σε παρακείμενο χώρο θα υπάρχει και η κινητή μονάδα του Streetwork Project όπου μπορεί ο κόσμος να πραγματοποιεί δωρεάν εξέταση για τον HIV και την ηπατίτιδα B & C.

Σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε και να κινητοποιήσουμε όσο το δυνατό τις ευάλωτες ομάδες να ενημερωθούν και να εξεταστούν, αλλά και να διασυνθεδούν τα άτομα που πιθανώς θα διαγνωστούν με τα τοπικά ηπατολογικά ιατρεία ή αντίστοιχες Μονάδες Λοιμώξεων.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΥΛΗΣ 
ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΑΠΠΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟΣ0 comments:

Δημοσίευση σχολίου