Ο μεγάλος Γιάννης Αγγελάκας στα Άνω Λιόσια τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 (19:30)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ



Ένας σπουδαίος καλλιτέχνης θα βρεθεί, το απόγευμα της Δευτέρας 29 Μαΐου 2023 στα Άνω Λιόσια. 
Πρόκειται για τον πολυτάλαντο Γιάννη Αγγελάκα, μουσικό, στιχουργό και τραγουδιστή, που έγινε γνωστός στις δεκαετίες του ’80 και του ’90 με το ροκ συγκρότημα Τρύπες. Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, συνέχισε μόνος ιδρύοντας το 2004 την alltogethernow, μια ανεξάρτητη ‒δισκογραφική κυρίως‒ εταιρεία, από την οποία κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα τους δίσκους του, συνεργασίες με αγαπημένους του μουσικούς, μουσικές που έγραψε για τον κινηματογράφο, σιντί-βιβλία με τραγούδια, στίχους και άλλα ελεύθερα κείμενα. Αυτή τη φορά ο Γιάννης Αγγελάκας δεν θα κάνει συναυλία, αλλά θα παρουσιάσει, στην αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων (19:30), το βιβλίο του «Ο τίγρης, το κοράκι και ο Θεός».
Ο ίδιος προλογίζει το βιβλίο του ως εξής.
«Συγχαρητήρια! Κάνατε μια εύστοχη επιλογή. Κρατάτε στα χέρια σας ένα όμορφο και οικονομικό ανάγνωσμα. Όμορφο γιατί το έγραψα ΕΓΩ και οικονομικό γιατί, χωρίς να το ξέρετε, κρατάτε στα χέρια σας όχι ένα, αλλά δύο βιβλία, το ένα μέσα στο άλλο.
Στο ένα θα γνωρίσετε δύο κατά φαντασίαν συγγραφείς, έναν κατά φαντασίαν Θεό και κάποιον Κόκκινο. Στο άλλο… Τι να σας πω για το άλλο; Ένα μόνο θα σας πω, ξεκινάει έτσι: Η γέννηση, καμιά φορά, είναι θλιβερότερη και πιο δύσκολη από τον θάνατο, ειδικά αν γεννιέσαι φτωχός…»
Μαζί του στο πάνελ θα βρίσκονται ο Δημήτρης Πουλικάκος, η Θέκλα Τσελέπη και ο και ο Στράτος Μυρογιάννης.

 


Δείτε τι είπε στην εκπομπή STUDIO 4 της ΕΡΤ 1 για το βιβλίο και την καλλιτεχνική του πορεία.


 

Την πρόσκληση της παρουσίασης του βιβλίου υπογράφει ο Ομάδα Δράσης και Πολιτισμού «Τέχνης Δρώμενα», που αποτελείται από συνδημότες μας και έχει συμβάλει στη διοργάνωση σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου