Έθελξε μικρές, μικρούς, μεγάλες και μεγάλους η πρώτη ημέρα του 29ου Τουρνουά Εκμάθησης 3Χ3 Δημοτικών Σχολείων

 

Αν «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», τότε το εφετινό, 29ο Τουρνουά Εκμάθησης 3Χ3 Δημοτικών Σχολείων δήμου Φυλής, αναμένεται να αφήσει για τα καλά το στίγμα του…

Το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου 2023 για πολλές ώρες το Στάδιο Εύνικος αντηχούσε από παιδικές φωνούλες που διασκέδαζαν συνδυάζοντας τον αθλητισμό και δη το μπάσκετ, με το παιχνίδι! Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες, από το σύνολο των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φυλής, συμμετέχουν κι εφέτος στο τουρνουά, που αποτελεί κάθε χρόνο μπασκετικό θεσμό και διοργανώνεται με ιδιαίτερη επιμέλεια, αγάπη και ζέση από το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού και Πολιτισμού «Η Πάρνηθα» και τον Εύνικο Γ.Α.Σ.

Στόχος και του 29ου Τουρνουά Εκμάθησης 3Χ3 Δημοτικών Σχολείων δήμου Φυλής είναι το παιχνίδι, τα χαμόγελα, η ξεγνοιασιά, η διασκέδαση, η προσπάθεια, η συμμετοχή και βέβαια τα πρώτα βήματα στον χώρο του 3Χ3. Τα συμπεράσματα της πρώτης αγωνιστικής ξεπέρασαν κάθε προσδοκία κι αυτό δεν αφορά μόνο τη συμμετοχή, αλλά και όσα έγιναν στο παρκέ του Σταδίου Εύνικος. Τα περισσότερα από τα παιδιά που συμμετείχαν βρέθηκαν για πρώτη φορά σε συνθήκες αγώνα, ενώ επίσης ήταν η πρώτη τους φορά που πάτησαν το παρκέ του μπασκετικού σπιτιού της ομάδας μας, του Σταδίου Εύνικος, που διαχρονικά φιλοξενεί αναμετρήσεις τόσο των εθνικών μας ομάδων, όσο και του γυναικείου τμήματος του Εύνικου που συμμετέχει στην Α1 κατηγορία μπάσκετ!

1 / 6

Η εφετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση ρούχων. Ως γνωστόν, ο σύλλογός μας διατηρεί στο Στάδιο Εύνικος -τη φυσική του έδρα- «Μόνιμο σημείο συλλογής» ρούχων τα οποία είτε δεν χρειάζεστε, είτε τα διαθέτετε για προσφορά σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε για ανακύκλωση, είτε ακόμα και για επαναχρησιμοποίησή τους!

1 / 6

Όπως κάθε χρόνο απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία της διοργάνωσης είναι ο εθελοντισμός. Γονείς, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, αθλητές και αθλήτριες από τα τμήματα κορασίδων, παγκορασίδων, παμπαίδων και παίδων του Εύνικου, στελέχη και προπονητές του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Φυλής και βέβαια του συλλόγου μας, βρίσκονται συνεχώς δίπλα στα παιδιά τους, στα παιδιά μας, δημιουργώντας τις ιδανικότερες συνθήκες και εξασφαλίζοντας το ασφαλές περιβάλλον για το παιχνίδι των μικρών και εκκολαπτόμενων αθλητών.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια του τουρνουά άπαντες και άπασες οι συμμετέχουσες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που συμμετείχε και εξακολουθεί να κάνει ο Εύνικος, BASKET FOR CHANGESPORTS HAVE NO GENDER, και WALK THE GLOBAL WALKΤρίποντα στα Σχολεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στα δημοτικά σχολεία του Δήμου ΦυλήςΑνταλλακτική Βιβλιοθήκη: Δώσε πάσα ένα βιβλίοBasketball Camp του Αθλητικού Οργανισμού και πολλά άλλα!


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου