Στη μεγαλύτερη ‘Έκθεση για το Περιβάλλον, στην “Attica Green Expo” 2023 ο Δήμος Φυλής με δικό του περίπτερο

Στη μεγαλύτερη ‘Έκθεση για το Περιβάλλον, στην “Attica Green Expo” 2023 που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Μαΐου στο Γήπεδο TAE KWON DO στο Παλαιό Φάληρο θα συμμετάσχει ο Δήμος Φυλής με δικό του Περίπτερο.
Στο Περίπτερο θα παρουσιάσει τις περιβαλλοντικές του δραστηριότητες και ιδίως το Ενεργειακό του Πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα παραγωγής και εξοικονόμησης ενέργειας.
Στο πλαίσιο της Έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί Επιστημονικό Συνέδριο την Πέμπτη 25 Μαΐου με θέμα: Πράσινη Μετάβαση και Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το Πρόγραμμα της Ημερίδας περιλαμβάνει ομιλία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού με θέμα: «Εμπειρία από τη σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας - Τα σχέδια της Ενεργειακής Κοινότητας ΦΑΕΘΩΝ»
Την Παρασκευή 26 Μαΐου εξάλλου, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς θα βραβευτεί για τις οικολογικές του ευαισθησίες και τις πρωτοβουλίες του για την Ενεργειακή και Υδρολογική αυτοτέλεια του Δήμου Φυλής.

Υπεύθυνος για την συμμετοχή του Δήμου Φυλής στην Έκθεση είναι ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας. 
Ασχολήθηκαν οι επιστημονικοί συνεργάτες του Δήμου Φυλής Σπυριδούλα Ζάχαρη και Γιάννης Λιάκος

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι:


Τετάρτη 24/5/2023 – Σάββατο 27/5/2023 09:00 – 19:00
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 24/5/2023 ώρα 15:00.

Ακολουθεί το επιστημονικό άρθρο του Δήμου Φυλής που έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του “Attica Green Expo” 2023


Δήμος Φυλής - Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Καινοτόμων Περιβαλλοντικών Δράσεων

Οι προκλήσεις που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή πρέπει να αντιμετωπίζονται ολιστικά. Ο Δήμος Φυλής βαδίζοντας στον άξονα των περιβαλλοντικών στόχων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετασχηματίζει τα όποια αδύναμα σημεία του και αναδεικνύει την περιβαλλοντική του ευαισθησία οργανώνοντας ένα συμπεριληπτικό σχέδιο δράσης με τρείς κύριους άξονες: Ενεργειακή Αυτοτέλεια, Υδρολογική Αυτοτέλεια και Σχέδιο «Διπλής Μετάβασης». Η Ενεργειακή Αυτοτέλεια του Δήμου Φυλής είναι ο πυλώνας που περιλαμβάνει έργα τομής με περιβαλλοντική και κοινωνική διάσταση.

Μέσα από το ολοκληρωμένο του πρόγραμμα, ο δήμος μας διαμορφώνει δομημένο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, αξιοποιεί το δίκτυο αυτοματισμών και έξυπνων εφαρμογών και υποστηρίζει την τοπική́ οικονομία. Οι δράσεις μας αποσκοπούν στην αναβάθμιση κτιρίων και ανοικτών χωρών, μέσω της επιλογής των κατάλληλων υλικών, τεχνολογιών και συστημάτων με χρήση ΑΠΕ, υπηρετώντας με αυτό τον τρόπο τους ενεργειακούς και περιβαλλοντικούς στόχους μείωσης ενεργειακής κατανάλωσης και μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα. Τέλος, τον σχεδιασμό έργων συμπληρώνει η δημιουργία συστήματος παρακολούθησης περιβαλλοντικών παραμέτρων και ελέγχου των υγρών και στερεών αποβλήτων, πρωτοβουλίες που οδηγούν στην αναβάθμιση του αστικού μικροκλίματος.

Στα πιο εμβληματικά έργα του Δήμου Φυλής, συγκαταλέγεται η Ανάπλαση του ΧΥΤΑ και η δημιουργία στον χώρο αυτό ενός πρότυπου Περιβαλλοντικού Πάρκου και Πάρκου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), η σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας «Φαέθων», η ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων καθώς και η ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού με λαμπτήρες LED. Τη σφαίρα των περιβαλλοντικών- και όχι μόνο - έργων και δράσεων του Δήμου Φυλής, συμπληρώνει μια σειρά πρωτοβουλιών για την ανάδειξη και προστασία της Δυτικής Πάρνηθας αλλά και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου που γέννησε τη δημοκρατία, δημιουργώντας έτσι έναν ελκυστικό προορισμό εναλλακτικού τουρισμού μόλις λίγα λεπτά από την Αθήνα.

Ο Δήμαρχος Φυλής

Χρήστος Σ. Παππούς


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου