Από το Σύνταγμα στα πέρατα του κόσμου οι Σύλλογοι του Δήμου Φυλής...


Της Εύης Τριανταφύλλου


Επισκέπτες από διάφορες χώρες του κόσμου παρακολούθησαν με δέος και σεβασμό της εκδήλωσης τιμής και μνήμης στο Σύνταγμα 

Η εκδήλωση του Δήμου Φυλής στο Σύνταγμά για την Απελευθέρωση της Αθήνας από τους χωρικούς της Αττικής με επικεφαλής τον ήρωα Χασιώτη Οπλαρχηγό, Μελέτη Βασιλείου που μετά από 2 χρόνια διακοπής λόγω πανδημίας τελέστηκε ξανά φέτος, το μεσημέρι της Κυριακής στις 7 Μαΐου 2023, προσέλκυσε το ενδιαφέρον δεκάδων επισκεπτών, από διάφορα μέρη του κόσμου.

Τουρίστες διαφορετικών εθνικοτήτων και ηλικιών, άντρες, γυναίκες και παιδιά, που βρέθηκαν εκείνη την ώρα στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για την αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς, αντίκρισαν με δέος και θαυμασμό τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Φυλής, καθώς και των γειτονικών Δήμων Ιλίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Μεταμόρφωσης που έδωσαν και φέτος το “παρών”.

Με θαυμασμό εξάλλου και τον δέοντα σεβασμό, άκουσαν την Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής να παιανίζει τον Εθνικό μας Ύμνο και τη “Σημαία”. Πριν αλλά και μετά το πέρας της εκδήλωσης δεκάδες τουρίστες ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από τις Ελληνικές παραδοσιακές στολές, έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τα μέλη των Συλλόγων αλλά και να ενημερωθούν για το νόημα και το περιεχόμενο της εκδήλωσης που με χαρά τους εξήγησαν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων, του Δήμου Φυλής αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας που βρέθηκαν εκεί για την περιφρούρηση του ιερού χώρου του Μνημείου και της τιμητικής εκδήλωσης.

Έτσι το φωτογραφικό υλικό αλλά και οι γνώσεις που άντλησαν θα βρεθεί σε διάφορες γωνιές του κόσμου. Το γεγονός από μόνο του σημαίνει πολλά! Και του χρόνου λοιπόν!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου