Φουλ για το δέκα το καλό στις εκλογές ο Θανάσης Μπούρας

Τη στήριξη των συμπολιτών του για τη δέκατη, συνεχή, εκλογή του, στη Βουλή των Ελλήνων, ζήτησε ο Θανάσης Μπούρας.

Μιλώντας, το βράδυ της Δευτέρας 8 Μαΐου 2023, σε πολυπληθή συγκέντρωση στο Δημαρχείο των Άνω Λιοσίων, τόνισε ότι υπηρέτησε, πάντοτε, τους συμπολίτες του με γνώμονα την ηθική και τη θρησκεία κι ότι εργάστηκε, ως Νομάρχης, Υφυπουργός και Βουλευτής, υπεράνω κομμάτων και χρωμάτων, για το καλό του τόπου.

Με βάση αυτή τη διαδρομή, αλλά και την καθημερινή επικοινωνία μαζί τους, ζήτησε να τον στηρίξουν με το σταυρό της προτίμησής τους στις εκλογές, αγνοώντας τις φήμες ότι δεν έχει ανάγκη γιατί, δήθεν, είναι βέβαιη η εκλογή του. «Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση έχω ανάγκη περισσότερο, από κάθε άλλη φορά, την ψήφο σας. Σας χρειάζομαι για να συνεχίσω την προσπάθειά μου, η οποία στηρίζεται στην εμπειρία μου, που γεννά νέες ιδέες και κυρίως βοηθάει στην υλοποίησή τους, τόνισε, ενώ δεν παρέλειψε να αστειευτεί με αυτούς που προσπαθούν να τον υποσκελίσουν χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα την ηλικία του. «Λένε ότι ο Μπούρας είναι μεγάλος, όμως εγώ δεν ζητάω νύφη, αλλά την ψήφο σας, για να σας εκπροσωπήσω επάξια στη νέα Βουλή, όπως έκανα, πάντα στη διάρκεια του κοπιώδους πολιτικού μου βίου. Είναι, όντως, κοπιώδης, αλλά είμαι ικανοποιημένος γιατί από αυτόν κέρδισα τη φιλία μου με όλους σας. Κοιτώντας γύρω μου βλέπω μόνο φίλους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Θανάσης Μπούρας αναφέρθηκε, επιλεκτικά, σε λίγες, από τις πολλές περιπτώσεις που βρέθηκε στο πλευρό του Δήμου Φυλής, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την ανάπλαση της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής, προϋπολογισμού 10 εκατ. Ευρώ, την οδική ασφάλεια ύψους 3,5 εκατ. Ευρώ, αλλά και τις δύο κρίσιμες τροπολογίες, χάρη στις οποίες ο Δήμος Φυλής απαλλάχθηκε από ένα παλιό χρέος 10 εκατ. ευρώ και άνοιξε ο δρόμος για τη χορήγηση οριστικών παραχωρητηρίων στους οικισμούς ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 1 και 2.
Αναφέρθηκε ακόμα στη συμβολή του στα σχολικά έργα, όπως στη λειτουργία του Ειδικού Γυμνασίου και την ταχύτατη ίδρυση και χρηματοδότηση του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, αλλά και στη βελτίωση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης με τη διατήρηση της λεωφορειακής γραμμής 711 ΖΩΦΡΙΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και την επέκταση της γραμμής 709, για την οποία, όπως είπε, συνεχίζεται η προσπάθεια για να μεταφερθεί το τέρμα και η αφετηρία της στο Σταθμό του Προαστιακού Άνω Λιοσίων.

Επίσης, άνθρωποι που γνωρίζουν ανέφεραν ότι η συμβολή του ήταν μεγάλη και στα ενεργειακά έργα του Δήμου Φυλής, αφού χάρη σε αυτή, ο Δήμος πήρε όρους σύνδεσης για τα φωτοβολταϊκά στη Χωματερή και άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 325 MW, σε άλλα δύο φωτοβολταϊκά πάρκα.

Ο Θανάσης Μπούρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους νέους, υπενθυμίζοντας ότι η σχέση του μαζί τους είναι προνομιακή, από την εποχή που ήταν καθηγητής στα ΤΕΙ και εκθείασε την ανέγερση Φοιτητούπολης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, του οποίου έχει υπάρξει Αντιπρόεδρος.

Αναφέρθηκε, ακόμα, στη σχέση του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, τον έχει τιμήσει με το αξίωμα του Αντιπροέδρου της Βουλής, αλλά και του Προέδρου της κρισιμότερης Επιτροπής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δηλαδή της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Εξέφρασε, μάλιστα, τη βεβαιότητα ότι θα είναι και πάλι Πρωθυπουργός, με το σκεπτικό ότι η Κυβέρνηση, παρόλο που βρέθηκε αντιμέτωπη με την πανδημία, την ενεργειακή κρίση, το διεθνή πληθωρισμό και την υβριδική απειλή στον Έβρο, έχει να παρουσιάσει θετικό ισοζύγιο. «Μείωσε τον ΕΝΦΙΑ, τις ασφαλιστικές εισφορές, τους φόρους, αύξησε τον κατώτατο μισθό και περιόρισε την ανεργία κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι η ψυχή του είναι αφιερωμένη στη Δυτική Αττική, την οποία υπεραγαπά και στην οποία διέθεσε τα παραγωγικότερα χρόνια της ζωής του. «Αυτός ήταν ο λόγος που όταν, το 2019, ερωτήθηκα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, του είπα ότι επιθυμία μου είναι να πολιτευτώ στη νέα, τότε εκλογική περιφέρεια Δυτικής Αττικής», υπογράμμισε.

Στη μαζική συγκέντρωση, που, όπως είπε αστειευόμενος ο Μπούρας, δεν την επηρέασε ο κρίσιμος ποδοσφαιρικός αγώνας Ολυμπιακού Παναθηναϊκού, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, με επικεφαλής την Πρόεδρο Ζωή Αρβανιτάκη και εκατοντάδες φίλοι του Θανάση Μπούρα, οι οποίοι έδωσαν μαχητικό «παρών» με στόχο να τον εκλέξουν και πάλι, πανηγυρικά, πρώτο Βουλευτή της ΝΔ στη Δυτ. Αττική.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου