Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Άνω Λιοσίων

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στην ομώνυμη Ιερά Μονή στα Άνω Λιόσια, την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, χοροστατούντως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, πλήθους επισήμων και πιστών.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής 7 Μαΐου με τον Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστατούντως του Μητροπολίτου κ.κ. Αθηναγόρα και συλλειτουργούς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Φυλής και Αχαρνών Αρχιμ. Τίτο Χρήστου και τους εφημέριους των Ιερών Ναών του Δήμου Φυλής. Οι εορτασμοί της ημέρας κορυφώθηκαν με τη λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Φυλής, των επισήμων και των πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για Άγιο που υπήρξε πολύ αγαπητός από τον Χριστό. “Δεν ήταν ένας απλός μαθητής, ήταν εκείνος ο οποίος αντελήφθη τί είναι ο Θεός, γι’ αυτό κατέγραψε στις επιστολές του ότι ο Θεός Αγάπη εστί”, τόνισε.

Ακολούθως του κηρύγματος, ο Μητροπολίτης έχρισε τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, πατήρ Αλέξανδρο Γουδέλη, σε πνευματικό, “ώστε να μπορεί να εξομολογεί τους ενορίτες του και με τις συμβουλές του να δίνει τη δυνατότητα στον κάθε πιστό να μαθαίνει όλο και περισσότερα για τον Χριστό και την Εκκλησία, και να μη χρειάζεται να προσέρχεται πνευματικός από άλλη ενορία”. Επίσης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού για τη στήριξη του Δήμου προς την Εκκλησία.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα, Δευτέρα 8 Μαΐου, με την Ιερά Παράκληση εις τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, ενώ το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου