Με σεμνότητα η κηδεία του Σπύρου Παππού

 


Με σεβασμό και αγάπη αποχαιρέτησαν, το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαΐου 2023, στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων το Σπύρο (Σπυρίδωνα) Παππού οι συγγενείς και φίλοι της οικογένειάς του.

Ακολουθώντας το πρότυπο της ζωής του εκλιπόντος τίμησαν τη μνήμη του με την οφειλόμενη σεμνότητα και διακριτικότητα. Το παράδειγμα έδωσαν ο Μητροπολίτης κ.κ. Αθηναγόρας και οι κληρικοί της Μητρόπολης Ιλίου οι οποίοι έψαλαν τη νεκρώσιμη ακολουθία. Όπως και η οικογένεια που ζήτησε να ενισχυθεί, αντί στεφάνων, το φιλόπτωχο ταμείο της Ενορίας.

Ως προς το διαδικαστικό μέρος, τηρήθηκε η παράδοση των Άνω Λιοσίων που θέλει την κατοικία του εκλιπόντος να αποτελεί το κεντρικό τοπόσημο έκφρασης του πένθους, αφού εκεί συγκεντρώθηκαν, αμέσως, μετά τη διάδοση της θλιβερής είδησης οι συγγενείς και οι φίλοι. Το ίδιο συνέβη και με την πομπή η οποία συνόδευσε, πεζή, τον εκλιπόντα, στην τελευταία του κατοικία, στο Παλαιό Κοιμητήριο Άνω Λιοσίων.

Παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Υφυπουργός Γιώργος Κώτσηρας, η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, ο Βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και υποψήφιοι βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Λευτέρης Κοσμόπουλος και Βασίλης Κόκκαλης και οι Δήμαρχοι Ιλίου Νίκος Ζενέτος, Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, Αγίων Αναργύρων Σταύρος Τσίρμπας, Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, Μεγαραίων Γρηγόρης Σταμούλης και Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής και τα Τοπικά Συμβούλια Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής, εκπρόσωοι Πολιτιστικών Συλλόγων και Κοινωνικών φορέων του τόπου, εργαζόμενοι και συνεργάτες του Δήμου και εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι της οικογένειας. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου