Ετοιμότητα του Δήμου Φυλής για την αντιπυρική περίοδο διαπιστώθηκε στη νέα συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας

Οι τελικές ενέργειες που απαιτούνται, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, για την πυροπροστασία του Δήμου, συμφωνήθηκαν στη δεύτερη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φυλής, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Μαΐου, στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων, υπό τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φυλής, Μιχάλη Οικονομάκη, και με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των συναρμόδιων φορέων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Μιχάλης Οικονομάκης παρουσίασε αναλυτικά τις ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί από το Δήμο Φυλής και όσες ολοκληρώνονται το προσεχές διάστημα. Όπως ανέφερε, ο Δήμος έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες που προβλέπει ο σχεδιασμός και σε όσες συμφωνήθηκαν κατά την πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου στις 12 Απριλίου, μεταξύ των οποίων η αύξηση του δικτύου των πυροσβεστικών κρουνών και η συντήρηση των οχημάτων, των δεξαμενών και των πυροφυλακίων. Επίσης, όπως υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος, έχει ξεκινήσει ήδη ευρύτατο πρόγραμμα καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων και οικοπέδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Δήμος Φυλής ενισχύει φέτος τα μέσα που διαθέτει για την πολιτική προστασία, καθώς έχουν παραγγελθεί τρία νέα οχήματα. Πρόκειται για εκχιονιστικά μηχανήματα που τους καλοκαιρινούς μήνες μετατρέπονται σε πυροσβεστικά. Ο Δήμος Φυλής καταβάλει προσπάθειες ώστε να επισπευσθεί ο χρόνος παράδοσης και τα νέα οχήματα να παραληφθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου και να ενισχύσουν το πυροσβεστικό στόλο του Δήμου από τον Ιούλιο. Συνολικά ο Δήμος Φυλής διαθέτει τρία (3) πυροσβεστικά οχήματα, τρεις (3) υδροφόρες, ένα (1) όχημα που παραχωρήθηκε από τον Δήμαρχο Φυλής και μετατράπηκε σε πυροσβεστικό, και τον επόμενο μήνα θα παραλάβει και τα τρία (3) νέα οχήματα. Επίσης, διαθέτει 10 δεξαμενές πλήρωσης ελικοπτέρων και οχημάτων που έχουν κατανεμηθεί σε θέσεις-”κλειδιά” στην επικράτεια του Δήμου.

Αντίστοιχα, στις ενέργειές τους και το σχέδιο δράσης τους αναφέρθηκαν και οι υπόλοιποι συναρμόδιοι φορείς, υπογραμμίζοντας κυρίως τα σημεία εκείνα όπου απαιτείται συντονισμός όλων των πλευρών.

Κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση, ήταν ο ικανοποιητικός βαθμός ετοιμότητας στον οποίο βρίσκεται και φέτος ο Δήμος Φυλής, ενώ για ακόμη μία φορά οι συναρμόδιοι φορείς εξήραν την άψογη συνεργασία που έχουν με τον Δήμο.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Διοικητής του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού, Πύραρχος Πέτρος Μπούγιας και ο αναπληρωτής Διοικητής Αντιπύραρχος Σπύρος Καρούμπης, η αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Δασαρχείου Πάρνηθας, Δασοπόνος Ανδριανή Σερέπα, ο Πρόεδρος του ΣΥΝΠΑ Βασίλης Λαζάρου, η εκπρόσωπος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής Ελένη Απατσίδου, ο εκπρόσωπος της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων, Σχινιά και Προστατευόμενων Περιοχών Σαρωνικού Κόλπου Βασίλειος Φίλος, ο Υποδιευθυντής Γ’ Τμήματος Τροχαίας Β/Α Αττικής Αστυνόμος Β΄ Βασίλειος Σιαφλάς, η Διοικητής του Α.Τ. Φυλής Ευσαΐα Ρεφειάδου και η Πρόεδρος του ΕΠΟΣ Φυλής Πόπη Δηλαβεράκη με την Υπεύθυνη Εθελοντών Χρυσούλα Γούτσου.

Από την πλευρά του Δήμου Φυλής συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Μίλτος Παπαδήμας, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου και Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φυλής Βιβή Ηλία και ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας, Κυριάκος Καμπόλης.

Το Συντονιστικό θα έχει νέα συνάντηση στις 29 Μαΐου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί άσκηση επί χάρτου με σενάριο την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου