Την Τετάρτη 14 Ιουνίου δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα BELLY DANCE στο Proastio Art Centre - Σπεύσατε για συμμετοχή!








ΤΕΤAΡΤΗ 14. ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ μάθημα BELLY DANCE στο Proastio Art Centre με τη Σωτηρία Τικοπούλου
20.00 - 21.00
Δηλώστε συμμετοχή
210 2470604. , 6937060898
Λίγα λόγια για το BELLY DANCE :
Το Belly Dance, στην αμερικανική ερμηνεία, χαρακτηρίζεται ο χορός της Ανατολής (Oriental). Θεωρείται από τα αρχαιότερα είδη χορού, ξεκινώντας από την Αίγυπτο. Υπάρχουν πάνω από εξήντα διαφορετικά στυλ, με τα οποία χορεύεται το συγκεκριμένο είδος με βάση τον τόπο προέλευσης.
Εκτός από τα παραδοσιακά είδη, σήμερα το belly dance έχει εξελιχθεί και μπορεί να συνδυαστεί και με άλλους χορούς. Κατά τη διάρκεια του χορού μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα αξεσουάρ, όπως ντέφι, κύμβαλα, πέπλα, σπαθί, φωτιά και άλλα, καθιστώντας τον εντυπωσιακό και διασκεδαστικό.
Το Belly Dance προάγει την ισορροπία, τη δύναμη κι εκγύμναση των μυών κυρίως της κοιλιάς και των γοφών, αλλά και του υπόλοιπου σώματος. Ακόμη, πολλές κινήσεις είναι ωφέλιμες για τη σπονδυλική στήλη, καθώς επίσης περιέχουν απομόνωση των μελών του σώματος, που βελτιώνουν την ευλυγισία του κορμού.
Αυτός ο χορός αποτελεί μια ασφαλή κι επωφελή μορφή άσκησης, ιδανική για κάθε ηλικία και επίπεδο φυσικής κατάστασης.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Σωτηρία Τικοπούλου είναι επαγγελματίας χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα Oriental.
Από παιδική ηλικία ασχολήθηκε με μοντέρνους και λάτιν χορούς, καθώς και cheerleading. Έχει σπουδάσει "Εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού", και έχει διδαχτεί μπαλέτο, σύγχρονο, μουσική, ανατομία και stretching.
Τα τελευταία δέκα χρόνια διδάχθηκε την τέχνη του "Belly Dance" με δασκάλους τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες του είδους από Ελλάδα κι εξωτερικό.
Υπήρξε μέλος της επαγγελματικής ομάδας "Desert Roses", με την οποία παρουσίαζαν φαντασμαγορικά σόου και είχαν συμμετάσχει στην τηλεοπτική εκπομπή "Ελλάδα έχεις Ταλέντο", όπου με μεγάλη επιτυχία χόρεψαν ως τους ημιτελικούς το 2017.
Έχει λάβει μέρος σε παγκόσμιους διαγωνισμούς το 2018 - 2019 - 2020 - 2022 σε Βαρκελώνη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη , κερδίζοντας την πρώτη και τρίτη θέση στην επαγγελματική κατηγορία.
Έχει καταρτιστεί πλήρως για όλα τα είδη και κατηγορίες του Oriental, αλλά τα στυλ, που την εκφράζουν περισσότερο είναι τα δυναμικά Drum και Oriental Fusion & Fantasy.
Επίσης έχει μεταπτυχιακό τίτλο στις "Σύγχρονες τάσεις στη γλωσσολογία για
εκπαιδευτικούς" ( στο τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού
Ανοιχτού Πανεπιστημίου).
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας, Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου