Με τη συμμετοχή 49 φορέων η πετυχημένη εκδήλωση του ΕΣΥΝ Αχαρνών – Φυλής για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στα Άνω Λιόσια

 
Με μεγάλη επιτυχία, συμμετοχή 49 φορέων, Ενώσεων Γονέων, Συλλόγων Γονέων, ΕΛΜΕ, Σωματείων Εργαζομένων, Εξωραϊστικών, Πολιτιστικών, Τοπικών και Αθλητικών Συλλόγων των Άνω Λιοσίων, του Ζεφυρίου και της Φυλής, και μαζική προσέλευση πολιτών της περιοχής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου η εκδήλωση του Παραρτήματος Αχαρνών-Φυλής του ΕΣΥΝ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, στην Πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια.

Δυναμικό "παρών" έδωσαν και φέτος, με τη δική τους ιδιαίτερη συμβολή, οι παρακάτω Αθλητικοί Σύλλογοι, με αθλητές και προπονητές διακεκριμένους σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο:

  • Ο Α.Ο. ΛΕΩΝΤΙΔΕΣ (πάλη ανδρών), εκπροσωπούμενος από τον ομοσπονδιακό προπονητή ελληνορωμαϊκής πάλης Νικόλαο Αποστόλου
  • Ο Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ (πάλη και taekwondo), εκπροσωπούμενος από τους:
Δήμητρα Χριστοδουλάκη, προπονήτρια ελευθέρας πάλης

Σωτήρη Τζιανακόπουλο, προπονητή ελευθέρας πάλης

Παναγιώτη Βαστάκη, προπονητή taekwondo

  • Ο Δ.Α.Σ. ΖΕΦΥΡΙΟΥ (πάλη), εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρο Βασίλη Νικολαΐδη και τον προπονητή Διονύση Κατηφόρη.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό η Άννα-Μαρία Ζερβουδάκη, μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος, ευχαριστώντας την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης για την διάθεση παλαίστρας (ταπί) Ολυμπιακών διαστάσεων, τους συμμετέχοντες φορείς της εκδήλωσης, και συνολικά όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίησή της. Ευχαρίστησε επιπλέον τους Δημήτρη Πιερράκη, Πρόεδρο του Α.Ο. ΛΕΩΝΤΙΔΕΣ, Γιώργο Βαστάκη, Πρόεδρο του Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ, και Βασίλη Νικολαΐδη, Πρόεδρο του Δ.Α.Σ. ΖΕΦΥΡΙΟΥ, για τη συμμετοχή των Συλλόγων τους.


Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Χάρης Κωστόπουλος, δίνοντας έμφαση στην έξαρση της χρήσης και της εξάρτησης που διαπιστώνεται τα τελευταία χρόνια από τα στοιχεία όλων των επίσημων οργανισμών, και αναδεικνύοντας την ανεπάρκεια της εφαρμοζόμενης κρατικής "αντιναρκωτικής" πολιτικής απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις. Μιας πολιτικής που στηρίζεται στη λογική "μείωσης της βλάβης", που οδηγεί στην υποβάθμιση των δομών πρόληψης και την υπονόμευση των "στεγνών" προγραμμάτων απεξάρτησης, και συνυπάρχει με ιδεολογήματα περί "ελεύθερης" ατομικής επιλογής για χρήση ουσιών, περί "μαλακών"-"σκληρών" ναρκωτικών, τα οποία αθωώνουν τη χρήση και προωθούν την αποποινικοποίηση της κάνναβης ως κύριας ουσίας "εισόδου". Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η υγιής, δωρεάν και ανεμπόδιστη πολιτιστική-αθλητική δραστηριότητα ως βασικός πυλώνας μιας ολοκληρωμένης πολιτικής πρωτογενούς πρόληψης. Σε συνέχεια της δράσης που ανέπτυξε το Παράρτημα το τελευταίο διάστημα σε σχολεία και συλλόγους, κάλεσε επιπλέον τους συμμετέχοντες φορείς να δυναμώσουν τη συνεργασία και την κοινή τους δράση με το ΕΣΥΝ.

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, τιμώντας τη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος Ανδρέα Χριστοδουλάκη, προπονητή πάλης γυναικών του Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ, καθώς και την πολυετή προσφορά του στον αθλητισμό και την ανιδιοτελή του βοήθεια στο ΕΣΥΝ, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος παρέδωσε τιμητική πλακέτα στην κόρη του Δήμητρα Χριστοδουλάκη, προπονήτρια ελευθέρας πάλης του Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ, ενώ ακολούθησε ενός λεπτού σιγή.

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, τιμώντας τη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος Ανδρέα Χριστοδουλάκη, προπονητή πάλης γυναικών του Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ, καθώς και την πολυετή προσφορά του στον αθλητισμό και την ανιδιοτελή του βοήθεια στο ΕΣΥΝ, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος παρέδωσε τιμητική πλακέτα στην κόρη του Δήμητρα Χριστοδουλάκη, προπονήτρια ελευθέρας πάλης του Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ, ενώ ακολούθησε ενός λεπτού σιγή.

Συνέχεια στο πρόγραμμα της εκδήλωσης έδωσαν οι Αθλητικοί Σύλλογοι, με επιδείξεις από το τμήμα πάλης ανδρών του Α.Ο. ΛΕΩΝΤΙΔΕΣ, το τμήμα πάλης του Δ.Α.Σ. ΖΕΦΥΡΙΟΥ, καθώς και τα τμήματα πάλης γυναικών και taekwondo του Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία από το μουσικό σύνολο "Ρωμιοσύνη", αφιέρωμα στο έργο των μεγάλων μας μουσικοσυνθετών Μίκη Θεοδωράκη και Σταύρου Ξαρχάκου, συγκινώντας όλο το κοινό, μικρούς και μεγάλους, με ερμηνείες τραγουδιών βαθιά χαραγμένων στη συνείδηση του λαού μας.

Στο τέλος της εκδήλωσης, όλοι οι συντελεστές έλαβαν διπλώματα και ανθοδέσμες ως αναμνηστικά δώρα, ενώ στους αθλητές και τους προπονητές που συμμετείχαν στις επιδείξεις απονεμήθηκαν επιπλέον και μετάλλια.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο και φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου