Δημοπρατείται η ανέγερση του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων

 


Σε πρώτο πλάνο το οικόπεδο που θα ανεγερθεί το 5ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων. 
Στο βάθος το Κλειστό Γυμναστήριο Δροσούπολης


Η ανέγερση ενός ακόμα σχολικού κτιρίου δρομολογείται στο Δήμο Φυλής, καθώς βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης το έργο της ανέγερσης του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων. Η σχετική περίληψη της διακήρυξης αναρτήθηκε σήμερα, Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Σύμφωνα με τη διακήρυξη, οι κατασκευαστές που ενδιαφέρονται να αναλάβουν το έργο, μπορούν να υποβάλουν προσφορές μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που είναι η 25η Ιουλίου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00. Μετά την υποβολή των προσφορών θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους και η ανάδειξη του εργολάβου που θα το αναλάβει. Η προθεσμία παράδοσης του έργου είναι 750 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης. Ο προϋπολογισμός του είναι 4.600.000,00 Ευρώ, περιλαμβανομένου ΦΠΑ.
Το 5ο Γυμνάσιο αποτελεί κρίσιμη εκπαιδευτική προτεραιότητα, η οποία αναδείχθηκε στη διαβούλευση των διευθυντών των σχολείων μέσης εκπαίδευσης με το Δήμαρχο Χρήστο Παππού και τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκο Χατζητρακόσια.
Θα ανεγερθεί στο Οικοδομικό Τετράγωνο Ο.Τ. Κ971, δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο Δροσούπολης, που περικλείεται από τις οδούς Τεμπών προς βορρά, Σμοκόβου προς δυσμάς, Αγράφων προς νότο και Θεσσαλίας προς ανατολάς. Το εμβαδόν του οικοπέδου ανέρχεται σε 5.558,35 μ2.
Το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται 2 κτίρια:
Το κυρίως κτίριο του Σχολείου θα έχει υπόγειο, ισόγειο, α' όροφο. Στο επίπεδο του ισογείου στεγάζεται η διοίκηση, με το γραφείο καθηγητών και το γραφείο διευθυντή και υποδιευθυντή, επίσης στεγάζονται 5 αίθουσες διδασκαλίας με βορεινό προσανατολισμό, το συγκρότημα των χώρων υγιεινής των μαθητών σε θέση ώστε να εξασφαλίζεται εύκολη πρόσβαση τόσο από το εσωτερικό όσο και από την αυλή, και οι χώροι υγιεινής κοινού –προσωπικού και ΑΜΕΑ. Στο επίπεδο του α΄ορόφου στεγάζονται τα 5 εργαστήρια, 2 αίθουσες ξένων γλωσσών και μια αίθουσα διδασκαλίας, επίσης χωροθετείται η βιβλιοθήκη κοντά στο κεντρικό κλιμακοστάσιο, καθώς επίσης ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων. Το υπόγειο περιλαμβάνει τις αποθήκες, το γενικό αρχείο και τους απαραίτητους χώρους των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτιρίου καθώς επίσης στεγάζει χώρο στάθμευσης με εννέα (9) θέσεις στάθμευσης. Στο ανατολικό του τμήμα στεγάζεται με στέγη, η οποία φέρει φωτοβολταϊκές μονάδες με νότιο προσανατολισμό.
Στο ισόγειο του δεύτερου κτιρίου περιλαμβάνει την κάθε αυτό Αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων, την Σκηνή η οποία μέσω οριζόντιου διαδρόμου ενώνεται με τα αποδυτήρια αγοριών – κοριτσιών, τα W.C. αυτών και την αποθήκη του συγκροτήματος.
Η ανέγερση του 5ου Γυμνασίου θα λύσει, οριστικά, το πρόβλημα της πίεσης που δέχεται σε μαθητικό πληθυσμό το 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων.
Σε διοικητικό επίπεδο, η ίδρυση του σχολείου έχει, ήδη, οριστικοποιηθεί, από το 2021, με την δημοσίευση της σχετικής Απόφασης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), μετά από ταχύτατες ενέργειες του Δήμου Φυλής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου