“Μάγεψαν” το κοινό οι μαθητές πιάνου και η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στη Μαθητική Συναυλία

 


Μία εξαιρετική συναυλία έδωσαν τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Φυλής και συγκεκριμένα της τάξης της καθηγήτριας Ρούλας Λεβαντή, εκτελώντας στο πιάνο έργα κλασικής μουσικής, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού. Τη συναυλία πλαισίωσε η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Φυλής ερμηνεύοντας τραγούδια των Μ. Χατζιδάκι και Α. Σακελλάριου.

Τη συναυλία ξεκίνησε το “φυτώριο” του Ωδείου, παιδιά ηλικίας από 6 έως 8 ετών, τα οποία εκτέλεσαν άψογα, κλασικά παιδικά κομμάτια και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. Στη συνέχεια, τη “σκυτάλη” πήραν μεγαλύτεροι μαθητές που εκτέλεσαν με επαγγελματισμό, διάσημα έργα κλασικής μουσικής, μεγάλων κλασικών συνθετών, όπως Μπαχ, Μότσαρτ, Σοπέν, Μπετόβεν. Ξεχωριστή νότα έδωσε στη συναυλία η εκτέλεση του έργου του Μάνου Χατζιδάκι, “Οδός Ονείρων”.

Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, γνωστά από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, ερμήνευσε και η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Φυλής. Ειδικότερα, ερμήνευσε τα τραγούδια “Το χρυσόψαρο” (Μ. Χατζιδάκις) και το “Έχω ένα μυστικό” (Μ. Χατζιδάκις – Α. Σακελλάριος), ενώ έκλεισε τη συναυλία με το “Τράβα Μπρος” (Μ. Χατζιδάκις – Α. Σακελλάριος).

Όλοι οι μαθητές πιάνου και τα μέλη της Παιδικής Χορωδίας καταχειροκροτήθηκαν από ένα ενθουσιασμένο κοινό και έλαβαν έπαινο.

Στις επιτυχίες των μαθητών πιάνου σε διαγωνισμούς που έχουν συμμετάσχει, αναφέρθηκε στο καλωσόρισμά της η καθηγήτρια του Ωδείου, Ρούλα Λεβαντή, προαναγγέλλοντας παράλληλα τη συμμετοχή μαθητών σε διαγωνισμούς που θα διεξαχθούν εντός του Ιουνίου. Ευχαρίστησε τους επισήμους και τους γονείς που τίμησαν με την παρουσία τους τη συναυλία και την προσπάθεια των παιδιών, ενώ συνεχάρη τους γονείς “για τον μεγάλο αυτό αγώνα που καθημερινά κάνουν, που στέκονται δίπλα στα παιδιά και τα στηρίζουν σε κάθε τους βήμα”, τονίζοντας ότι “κάθε παιδί έχει δώσει τη δική του προσπάθεια και αγάπη για να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα”. Αναφερόμενη στη νεοσύστατη Παιδική Χορωδία, υπογράμμισε ότι στόχος είναι να συμμετάσχει σταδιακά σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν μεγαλύτερη εξοικείωση στο χώρο των χορωδιακών συνόλων.

Τα συγχαρητήριά του στα παιδιά και την καθηγήτρια έδωσε ο αναπληρωτής Δημάρχου σε θέματα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, προϊστάμενος του Ωδείου, Γιώργος Αντωνόπουλος, και τους ευχήθηκε περαιτέρω πρόοδο σε όλους τους τομείς. “Εμείς θα είμαστε εδώ και θα συνεχίζουμε να σας στηρίζουμε για το καλύτερο”, υπογράμμισε.

Τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Αντιδήμαρχος Εσόδων Γιώργος Αβράμης, ο Αναπληρωτής Δημάρχου σε θέματα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φυλής “Η Πάρνηθα” Γιώργος Μαυροειδής, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και Δημοτική Σύμβουλος Χρυσούλα Κουράση και ο πρώην Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Φυλής, Νίκος Φυλαχτός.

Βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου