Αλληλεγγύη, εθελοντισμός, διασκέδαση και… μπάσκετ άγγιξαν το ζενίθ όλο τον Μάιο - ΕΥΝΙΚΟΣ και Αθλητικός - Πολιτιστικός Οργανισμός η ΠΑΡΝΗΘΑ ολοκλήρωσαν τη συνδιοργάνωση με απόλυτη επιτυχία

 

Το 29ο Τουρνουά Εκμάθησης 3Χ3 Δημοτικών Σχολείων δήμου Φυλής ολοκληρώθηκε με ακόμη ένα Σαββατοκύριακο δράσης, που συνδυάστηκε όμως και με την κοινωνική προσφορά.Μαθήτριες, μαθητές, εθελόντριες και εθελοντές, αλλά και οι… φανατικοί θεατές της διοργάνωσης, που βρέθηκαν στο Στάδιο Εύνικος το διήμερο 27-28 Μαΐου 2023, ανταποκρίθηκαν σε ακόμη ένα κοινό κάλεσμα του συλλόγου μας και του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φυλής «Η Πάρνηθα».
Πέραν του παιχνιδιού και της προσπάθειας, που συνδυάζεται με τη διασκέδαση, σκοπός μας ήταν να υπερτονιστεί και η δράση της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης των ρούχων στην οποία είναι αφιερωμένο το 29ο τουρνουά!

Πόσο τυχεροί και ευτυχισμένοι αισθανθήκαμε όλοι όσοι εμπλεκόμαστε, με κάποιο τρόπο, σ’ αυτό το τουρνουά, βλέποντας την αγωνία των μικρών μας μαθητών και μαθητριών να… σκοράρουν σ’ ένα άλλο καλάθι αυτή τη φορά, τον κάδο ανακύκλωσης που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Εύνικος. Τα κατάφεραν με σχετική ευκολία, παραδίδοντας ένα μεγάλο και σημαντικό μάθημα σε όλους μας. Πόσο καλύτερα θα μπορούσε άραγε να συνδυαστεί το μπάσκετ, ο αθλητισμός και βέβαια η κοινωνική δράση σε τόσο ευαίσθητες ηλικίες;

Στη σημασία του εθελοντισμού και της προσφοράς αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Φυλής «Η Πάρνηθα» και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του τουρνουά, Γιώργος Μαυροειδής βλέποντας τις εικόνες των ανθρώπων που βρίσκονταν ανά πάσα ώρα και στιγμή δίπλα στους μικρούς μας αθλητές και τις μικρές αθλήτριες. Προπονητές και προπονήτριες, συνοδοί, εθελοντές και εθελόντριες αποτέλεσαν τη θεμέλια λίθο ώστε ακόμα μία χρονιά, το τουρνουά-θεσμός να ευημερήσει και ν΄ αφήσει πολλές υποσχέσεις για ακόμη καλύτερη συνέχεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Βασίλης Ντάκουρης, μέλος του Εύνικου, Ειδικός Γραμματέας Διαφάνειας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) κι επίσης μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, εξήρε την προσπάθεια που κατέβαλαν όλες αυτές τις ημέρες όλοι όσοι ενεπλάκησαν με το τουρνουά, που είχε ως αποτέλεσμα αυτό το άρτιο αποτέλεσμα. Για τη διοίκηση της Ε.Ο.Κ. η ανάπτυξη του 3Χ3 αποτελεί πρωταρχικό στόχο κι αυτό αποδεικνύεται με τα ανά την Ελλάδα υψηλού επιπέδου τουρνουά που διοργανώνονται για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Η εντρύφηση λοιπόν των μικρών μας αθλητών και αθλητριών σ’ αυτό το είδος μπάσκετ είναι δεδομένο ότι στην πορεία θ’ αποδειχθεί ευεργετική.

Στην ανάδειξη του ταλέντου στάθηκε ο πρόεδρος του Εύνικου, Χρήστος Κ. Παππούς, επίσης μέλος της οργανωτικής επιτροπής της διοργάνωσης, ο οποίος έζησε από κοντά κάθε λεπτό, κάθε φάση, κάθε στιγμή χαράς και παιχνιδιού συνδράμοντας τα μέγιστα στην πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε και το 29ο τουρνουά. Ο στόχος το να έλθουν όσο περισσότερα παιδιά γίνεται δίπλα στο μπάσκετ και τον αθλητισμό επετεύχθη γι’ ακόμη μια χρονιά. Τρανή απόδειξη αποτελεί και το γεγονός ότι εκδήλωσαν ενδιαφέρον και τελικά εντάχθηκαν στις ακαδημίες του συλλόγου μας πολλά από τα παιδιά που ήλθαν σ’ επαφή με το μπάσκετ χάρη στη συμμετοχή τους στο τουρνουά Δημοτικών Σχολείων!

Γιώργος Συκαράς και Παντελής Παρασκευόπουλος είναι οι δύο προπονητές του Ν.Π.Δ.Δ. απόλυτα υπεύθυνοι για το αγωνιστικό κομμάτι του τουρνουά και βέβαια στελέχη της οργανωτικής επιτροπής. Για τους δύο καθηγητές φυσικής αγωγής η ανταμοιβή που έλαβαν από τα χαμόγελα και τις αγκαλιές μαθητών και μαθητριών αποτελεί το μεγαλύτερο παράσημο της αγωνιώδους προσπάθειας που κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα. Θα ήταν βέβαια μεγάλη μας παράλειψη να μην αναφερθούμε και σ’ αυτή την ανάρτηση στους προπονητές και τις προπονήτριες των τμημάτων υποδομής του Εύνικου, που μαζί με αθλητές και αθλήτριες, είχαν τη δική τους σημαντική συμμετοχή στο τελικό αποτέλεσμα. Στο τέλος των αγώνων και σε κάθε τελική αναμνηστική φωτογραφία κάθε ομίλου, δωρίστηκε συμβολικά, σε κάθε πρώτη ομάδα, αναμνηστικό συλλεκτικό μπλουζάκι από δράσεις του συλλόγου μας και του Αθλητικού Οργανισμού, όπως από τα ευρωπαϊκά προγράμματα που συμμετείχε ο Εύνικος.

Λένε ότι η «επανάληψη αποτελεί μήτηρ μαθήσεως», αλλά όπως και να το κάνουμε, κι όσα «ευχαριστώ» κι αν πούμε ως Εύνικος -αλλά και οι υπόλοιποι συνδιοργανωτές- αυτά δεν θα είναι αρκετά, θα ξανασταθούμε στους εθελοντές και τις εθελόντριες που πρόσφεραν με ανιδιοτέλεια, ευχαρίστηση, κέφι, διάθεση και με πολλή χαρά. Απ’ όπου κι αν προσέφεραν στη διοργάνωση, είτε ως συνοδοί των ομάδων μας, είτε σε καίριες θέσεις όπως η γραμματεία, η διαιτησία, είτε ως προπονητές και προπονήτριες, είτε ως φροντιστές σας «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ». Δίχως τη δική σας ενεργή συμμετοχή η διοργάνωση θα ήταν πολύ διαφορετική. Και «ναι» κι αυτό ακόμα αποτελεί μία μεγάλη νίκη μικρών και μεγάλων…

Δείτε παρακάτω όλες τις φωτογραφίες του τελευταίου διημέρου του τουρνουά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου