Γιορτή κάπαρης στο Πάρκο ΤΡΙΤΣΗΣ από το Γιώργο Ρεθυμιωτάκη και τους συνεργάτες του


 

Γιορτή της Κάπαρης διοργάνωσε στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης την Κυριακή 11/6/2023 Το Κέντρο Εργασίας ΑΜΕΑ του Δήμου Φυλής.
Την έναρξη πραγματοποίησε η Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου ΤΡΙΤΣΗΣ και Διδάκτωρ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σοφία Μαυρίκου.
Ο Πρόεδρος του Κέντρου Εργασίας ΑΜΕΑ Γιώργος Ρεθυμιωτάκης δήλωσε. «Επιτέλους η πόρτα του Πάρκου ΤΡΙΤΣΗΣ άνοιξε και η παρουσία της προέδρου του πάρκου Κας Μαυρίκου είναι όχι μόνο αισθητή αλλά και αποτελεσματική σε κάθε προσπάθεια. Η φύση έχει αγαθά, χρειάζεται η γνώση, αν την καλλιεργήσουμε θα το ανταποδώσει. Το "Σχολείο της Φύσης" θα στοχεύει στην επαφή των ανθρώπων με τη φύση. Ενημέρωση και άλλων συνανθρώπων μας που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, τη φύση, τον υγιεινό τρόπο διαβίωσης. Η Ελλάδα, με την καλοκαιρινή της ηλιοφάνεια, με την ποιότητα του χώματος και του εδάφους της, αποτελεί ένα ιδανικό τόπο για την καλλιέργεια αλλά και για την αυτοφυή ανάπτυξη του άμορφου αυτού θάμνου. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, την πρόεδρο του Φορέα Κα Σοφία Μαυρίκου και τις υπηρεσίες του Πάρκου που σε ότι χρειαστήκαμε ήταν δίπλα μας».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε αφού μοιράστηκαν οδηγίες για τη διαδικασία συγκομιδής και αξιοποίησης της κάππαρης. Στη συνέχεια οι παρευρεθέντες πήγαν στην Οθωνική αυλή για καφεδάκι και συζήτηση για επόμενες δράσεις. Μεταξύ αστείου και σοβαρού συζητήθηκε η δυνατότητα στο μέλλον, να προτιμάμε κάππαρη Ελλάδας και όχι Τουρκίας που έχουν τα σούπερ μάρκετ, αλλά και να ανακαλύψουμε και άλλους κρυμμένους θησαυρούς της φύσης στο Μητροπολιτικό Πάρκο της καρδιάς μας, το ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ.

 










0 comments:

Δημοσίευση σχολίου