Νέο μεγάλο έργο στον τομέα της οδικής ασφάλειας από το Δήμο Φυλής

Με ένα νέο μεγάλο έργο συνεχίζεται η προσπάθεια του Δήμου Φυλής στον κρίσιμο τομέα της οδικής ασφάλειας, με στόχο τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων τα οποία κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές και υλικές ζημίες.

Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση της οδικής ασφάλειας του Δήμου Φυλής», προϋπολογισμού 1,738 εκατ. Ευρώ πλέον ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τη σχετική σύμβαση εκτέλεσης του έργου, υπέγραψε, με τον εργολάβο, το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2023, μετά την ολοκλήρωση των νόμιμων διαδικασιών, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

Η μελέτη του έργου προβλέπει άμεσες και στοχευμένες επεμβάσεις και βελτιώσεις επί του υφιστάμενου οδικού δικτύου για την ασφαλέστερη μεταφορά των πολιτών με ή χωρίς τροχοφόρα οχήματα, την βελτίωση της προσβασιμότητας και της ποιότητας ζωής. Εναρμονίζει τις υφιστάμενες υποδομές του Δήμου, δημιουργώντας ολοκληρωμένες βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο. Οι παρεμβάσεις αφορούν στη βελτίωση ή ολοκλήρωση των υφιστάμενων υποδομών σύμφωνα με την υπάρχουσα κυκλοφοριακή μελέτη και δεν επηρεάζουν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των οδών που θα εφαρμοστούν. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην οδική ασφάλεια στους χώρους πέριξ των σχολείων και των παιδικών σταθμών, με στόχο την προστασία των μαθητών, ιδιαίτερα κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης.

Το έργο είναι το τρίτο στη σειρά που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά την υποβολή ισάριθμων μελετών από το Δήμο Φυλής, συνολικού προϋπολογισμού 18 εκατ. Ευρώ.

Την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση του έργου εξέφρασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς. «Αξιοποιούμε κάθε πηγή χρηματοδότησης για την εξασφάλιση σημαντικών έργων, όπως το συγκεκριμένο που αφορά στην οδική ασφάλεια, ιδίως των μαθητών. Σημειωτέον ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί εθνικό στόχο, ώστε να πετύχουμε, σε πανελλαδικό επίπεδο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Ευχαριστώ όσους συνέβαλαν στην ωρίμανση και στη χρηματοδότηση αυτού του έργου, καθώς και των υπολοίπων που εκτελούνται στο Δήμο και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Υπουργείο Εσωτερικών και η Περιφέρεια Αττικής. Όπως επίσης και τους συνεργάτες μου στα συλλογικά όργανα, στις υπηρεσίες και στο Γραφείο μου. Η προσπάθεια είναι συλλογική και καταβάλλεται για το καλό των συνδημοτών μας», δήλωσε ο Χρήστος Παππούς.
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου