Συνάντηση Νίκου Χατζητρακόσια με το νέο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής

Συνάντηση με τον νέο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής κ. Κωτσάκη Σταύρο, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής Νίκος Χατζητρακόσιας το πρωί της Παρασκευή 7 Ιουλίου στην Ελευσίνα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Φυλής Αργύρη Αργυρόπουλο.

Με τον κ. Κωτσάκη συζητήθηκαν και τέθηκαν προς αντιμετώπιση άμεσα λειτουργικά, εκπαιδευτικά και υλικοτεχνικά ζητήματα που αφορούν τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Φυλής, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις και την δεδομένη βούληση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού για την διαρκή υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών της πόλης μας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ενόψη και της νέας σχολικής χρονιά 2023-24 ήταν:

-Η αναγκαιότητα πλήρους κάλυψης τυχών εκπαιδευτικών κενών με καθηγητές όλων των ειδικοτήτων πριν την έναρξη των μαθημάτων.

-Ο προσδιορισμός διοικητικών ορίων για την κατανομή μαθητών σύμφωνα με τα πληθυσμιακά μαθητικά δεδομένα και τα υπάρχοντα σχολικά κτίρια.

-Η οργάνωση και λειτουργία του μαθητικού σχολικού αθλητισμού.

-Η διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων (projects) στις σχολικές μονάδες.

-Η ανάληψη πρωτοβουλιών και ανάδειξη ενεργειών για την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος του σχολικού εκφοβισμού ( school bullying).

-Η συγκρότηση και ενεργοποίηση των σχολικών συμβουλίων για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων με την συμμετοχή των μελών της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, Δήμος).

-Η αναβάθμιση της λειτουργίας των εργαστηρίων φυσικοχημείας με μέριμνα του αρμόδιου τμήματος της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.

-Η διενέργεια εκπαιδευτικών ασκήσεων για την πρόληψη κι αντιμετώπιση των ζητημάτων σεισμού και άλλων έκτακτων αναγκών από τους μαθητές και καθηγητές.

-Η περαιτέρω στελέχωση του Ειδικού Γυμνασίου και η μετατροπή του σε Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο.

-Η πορεία για την κατασκευή και λειτουργία του νέου 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων.

-Η διαδικασία αναζήτησης κι εγγραφής των αποφοιτούντων μαθητών Ρομά από το Δημοτικό Σχολείο προς το Γυμνάσιο στα πλαίσια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και κοινωνικής ένταξης.

Ο κ. Κωτσάκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Β΄ΕΣΕ του Δήμου Φυλής, κ. Χατζητρακόσια Νικόλαο, αποδίδοντας τα εύσημα για την σημαντική στήριξη που παρέχεται στις σχολικές μονάδες, αναγνωρίζοντας την διαρκή μέριμνα που υπάρχει και την άμεση ανταπόκριση σε όσα διαρκώς ζητούνται από τον Δήμο Φυλής και υποσχέθηκε στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και της καλής συνεργασίας που να αντιμετωπισθούν και υλοποιηθούν τα όσα τέθηκαν, προς όφελος της εκπαίδευσης και της μόρφωσης των μαθητών του Δήμου μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου