Φωτιά σε συγκρότημα κατοικιών στα Άνω Λιόσια - Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φυλής έσπευσε πρώτη στο σημείο και συνετέλεσε καθοριστικά στον έλεγχο της




Υπό έλεγχο τέθηκε με την συνδρομή του Δήμου Φυλής η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Ιουλίου 2023, σε συγκρότημα οκτώ κατοικιών στην οδό Σαρωνικού στα Άνω Λιόσια.


Οκτώ οχήματα της πυροσβεστικής με 24 άνδρες και ένα κλιμακοφόρο όχημα καθώς και τρία μικρά πυροσβεστικά οχήματα, δυο υδροφόρες και τρία κλιμακοφόρα οχήματα της πολιτικής προστασίας του Δήμου Φυλής έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία στο γκαράζ του συγκροτήματος.


Δέκα άτομα απεγκλωβίστηκαν με γερανοφόρα οχήματα από Δήμο και πυροσβεστική ενώ δυο άτομα από τους συνολικά 25 που διαμένουν στο συγκρότημα δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.


«Φτάσαμε εγκαίρως και προλάβαμε τα χειρότερα, απεγκλωβίσαμε με επιτυχία μέσα από τους πυκνούς μαύρους καπνούς τους ενοίκους πριν επεκταθεί η φωτιά στους ορόφους ενώ με απόφαση του Δημάρχου Φυλής Χρήσου Παππού θα υπάρξει στεγαστική και σιτιστική συνδρομή του Δήμου σε όσους ενοίκους δεν έχουν τόπο διαμονής και το επιθυμούν » υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης.


Στο σημείο έσπευσε και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Γιώργος Αντωνόπουλος προκειμένου να παράσχει βοήθεια σχετικά με την στέγαση και τη σίτιση των ενοίκων του συγκροτήματος .


VIDEO














































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου