Κοσμοσυρροή και κατάνυξη στον Εσπερινό της Αγίας Παρασκευής στη Φυλή

Με λαμπρές τιμές και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε την παραμονή του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής προστάτιδας των ματιών ο πανηγυρικός Εσπερινός στο γραφικό εκκλησάκι της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής το απόγευμα της Τρίτης 25 Ιουλίου 2023.

Αμέσως μετά την ευλογία των άρτων από τον πατέρα Δημήτρη Παναγακόπουλο ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας με επικεφαλής την Φιλαρμονική του Δήμου που χάρισε ξεχωριστή αίγλη στην πολυπληθή πομπή.

Την εικόνα ακολούθησαν με ευλάβεια, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, η Αντιδήμαρχος Ελένη Λιάκου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φυλής Μίλτος Παπαδήμας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτης Σερέπας, ο πρώην Δήμαρχος Άνω Λιοσίων και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Γιάννη Σγουρό Βαγγέλης Χριστοφιλάκης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Βαγγέλης Τσεβάς, Ιωάννα Σπυρίδωνος Πίνη και Διονύσης Βλάχος, υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

Κατά την πάγια συνήθειά του ο παπά Δημήτρης Παναγακόπουλος αναφέρθηκε στην εορτάζουσα Αγία Παρασκευή επισημαίνοντας πως όπως εκείνη είναι η προστάτιδα των ματιών έτσι και εμείς πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να αποτρέπουμε το κακό. Ο παπά Δημήτρης εξάλλου, με πρώτο τον Δήμαρχο, ευχαρίστησε όλους όσους μετείχαν στην όμορφη τελετή και ανακοίνωσε πως το πρωί της Τετάρτης 26 Ιουλίου, ανήμερα του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής η θεία λειτουργία θα τελεστεί στο ομώνυμο εκκλησάκι στη θέση “Πηγή” της Χασιάς.

Γι’ αυτό τον λόγο θα αναχωρήσει περί τις 7 και 30 το πρωί πούλμαν από την Κεντρική Πλατεία της Χασιάς.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον Εσπερινό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου