Ο Μιχάλης Οικονομάκης στη σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Κοσμόπουλου για την καταπολέμηση των κουνουπιών


 






Ο Αντιδήμαρχος Φυλής Μιχάλης Οικονομάκης, συνοδευόμενος από την επόπτρια του προγράμματος αντιμετώπισης και ψεκασμών κουνουπιών Παρασκευή Στράτου, συμμετείχε στην έκτακτη σύσκεψη, που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος, την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023, στην Ελευσίνα, με αντικείμενο τη λήψη μέτρων κατά της αύξησης του πληθυσμού των κουνουπιών.
Στη σύσκεψη ο Λευτέρης Κοσμόπουλος τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει, εγκαίρως, προβεί σε όλες τις ενέργειες στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων της, αλλά και σε επιπλέον κινήσεις.
Έχει, όπως είπε, ολοκληρωθεί, ο 11ος κύκλος προνυμφοκτονίας, σε όλα τα ενδεδειγμένα σημεία, όπως και καθαρισμοί στις περιαστικές περιοχές αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής. Επιπρόσθετα, σε συνεργασία της Περιφέρειας με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, έχουν τοποθετηθεί παγίδες σύλληψης κουνουπιών που καταγράφουν αύξηση.
«Το θέμα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, συντονισμένα και με συνέπεια, με τις οδηγίες επιστημονικών φορέων και υπηρεσιακών στελεχών», κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης.
Από την πλευρά του Δήμου Φυλής, ο Μιχάλης Οικονομάκης τόνισε ότι ο Δήμος Φυλής συνεργάζεται, στενά, με την Περιφέρεια, και σε αυτό το θέμα, με σκοπό το καλό των δημοτών. «Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια είναι πολύ αποδοτική και οφείλω, εκ μέρους του Δημάρχου Χρήστου Παππού, να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Κοσμόπουλο, με τον οποίο έχουμε συμφωνήσει να συνεργαστούμε, ακόμα στενότερα, για την αντιμετώπιση ειδικότερων, αλλά πολύ σημαντικών προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας», πρόσθεσε.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης: εκ μέρους Δήμου Ασπροπύργου, από το τμήμα Πρασίνου, η Γεωπόνος Ακριβή Δασκαλοπούλου, εκ μέρους του Δήμου Μάνδρας ο Αντιδήμαρχος Γ. Κολοβέντζος, εκ μέρους Δήμου Μεγαρέων, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνος Καράμπελας και ο Προϊστάμενος Εξωτερικών Συνεργείων Δημήτρης Πρωτόπαππας, εκ μέρους Δήμου Ελευσίνας, ο Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παππάς και Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού Δήμου Ελευσίνας, Κωνσταντίνα Ζγαντζούρη και ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνος (Ο.Λ.Ε.) Γιώργος Κοντούλης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου