Με μεγάλη επιτυχία η Παραδοσιακή Βραδιά του Συλλόγου Φυλασία και του Δήμου Φυλής

 
«Ξεχείλισε» από παράδοση και πολιτισμό η Κεντρική Πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής, το βράδυ της Παρασκευής 30 Ιουνίου 2023, στην Παραδοσιακή Βραδιά που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Φυλασία και το ΝΠΔΔ Πολιτισμού κι Αθλητισμού Δήμου Φυλής «Η Πάρνηθα».

Στην ίδρυση του Συλλόγου πριν 17 χρόνια και στο σκοπό του, που είναι η ανάδειξη και η διάδοση των ηθών και εθίμων της περιοχής, ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλαν στην ίδρυση και όσους στηρίζουν τον Σύλλογο, αναφέρθηκε στο καλωσόρισμά της η Πρόεδρος του Συλλόγου Φυλασία, Ιωάννα Τσεβά. Επίσης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τη Διοίκηση του Δήμου «για την πολύτιμη βοήθειά τους και τη συμπαράστασή τους», τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού κι Αθλητισμού Δήμου Φυλής «Η Πάρνηθα», Γιώργο Μαυροειδή, «για την άψογη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια» και την Αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου «για τη συμπαράσταση και τη βοήθεια που προσφέρει στο Σύλλογό μας».


Τα συγχαρητήρια του στο Σύλλογο εξέφρασε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς κι ευχαρίστησε το Σπύρο Μπρέμπο για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση.

Τιμητικά λόγια για το Σύλλογο είπε στον χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου. «Είναι μεγάλη τιμή που βρισκόμαστε εδώ σήμερα, ανάμεσα σε γυναίκες που διαθέτουν χρόνο και κόπο για να διαφυλάξουν την παράδοση του τόπου μας», υπογράμμισε και ευχήθηκε σε όλους «καλό καλοκαίρι, με υγεία, δύναμη κι αισιοδοξία, γιατί τα καλύτερα έρχονται».


Την εκτίμησή του για το έργο που προσφέρει ο Σύλλογος για την ανάδειξη του αρβανίτικου πολιτισμού, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Η Πάρνηθα» Γιώργος Μαυροειδής και ανακοίνωσε ότι σύντομα τα μέλη του χορευτικού του Συλλόγου θα έχουν τις νέες παραδοσιακές φορεσιές.


Το έργο που προσφέρει ο Σύλλογος στον πολιτισμό εξήραν στους χαιρετισμούς τους ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Μίλτος Παπαδήμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος και ο πατήρ Δημήτρης Παναγακόπουλος, ενώ στην ίδρυση του Συλλόγου που έγινε επί Δημαρχίας του, αναφέρθηκε ο πρώην Δήμαρχος Φυλής και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Μπουραΐμης, τον οποίο η Ιωάννα Τσεβά ευχαρίστησε για τη στήριξη που πρόσφερε και για τη στέγη που εξασφάλισε στο Σύλλογο κατά την ίδρυσή του.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό του Συλλόγου υπό την εξαίρετη ερμηνεία παραδοσιακών τραγουδιών από τον Σπύρο Μπρέμπο, συνοδεία της ορχήστρας του, και ακολούθησε γλέντι και χορός για όλους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πατήρ Δημήτρης Παναγακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη, οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Λιάκου, Γιάννης Μαυροειδάκος, Γιώργος Αβράμης, Θανάσης Σχίζας, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Η Πάρνηθα» Γιώργος Μαυροειδής, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σταμάτης Αβράμης και Σταμάτης Σερέπας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Μίλτος Παπαδήμας, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Κώστας Μπρέμπος, Ευάγγελος Τσεβάς και Ιωάννα Σπυρίδωνος Πίνη και ο πρώην Δήμαρχος Φυλής και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Αττικής Δημήτρης Μπουραΐμης.

Βίντεο και φωτo

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου