KKE: Συλλυπητήρια Επιστολή για την απώλεια της Μαρίας Πρωτούλη

Τη συντρόφισσα Μαρία Πρωτούλη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών αποχαιρετά η Τομεακή Επιτροπή Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει «η συντρόφισσα Μαίρη γεννήθηκε στις 12 Δεκέμβρη του 1949 στον Πύργο Ηλείας, στο χωριό Αντρώνι, από αγροτική πολυμελή οικογένεια με 6 παιδιά. Το 1968 έφυγε στη Γαλλία για να δουλέψει. Τον Ιούλη του 1969, αφού είχε επιστρέψει, γνωρίστηκε με τον σύντροφό της Παναγιώτη Πρωτούλη, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από τον Άη Στράτη. Λίγους μήνες αργότερα, στις 4 Γενάρη του 1970, παντρεύτηκαν δημιουργώντας την οικογένειά τους.

Η συντρόφισσα οργανώθηκε στο Κόμμα το 1980 όντας κάτοικος Αγίων Αναργύρων Αττικής, υπηρετώντας το Κόμμα πιστά και από στελεχικές θέσεις. Ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα μέσα από τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής, το Σύλλογο Γυναικών, ενώ διατέλεσε υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο που στήριζε το ΚΚΕ, πρωτοστατώντας στον αγώνα για τα δικαιώματα του λαού της περιοχής.

Το 1993 μετακόμισε στα Άνω Λιόσια και συνδέθηκε στην ΚΟΒ Άνω Λιοσίων. Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια συνέχισε την πλούσια δραστηριότητά της από όποια χρέωση της ζητήθηκε. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και τις μέρες που για λόγους υγείας δεν είχε φυσική παρουσία στη ζωή και στη δράση της οργάνωσης, ζητούσε από τον σύντροφο της να φροντίσει ώστε να καταβάλλεται ανελλιπώς η συνδρομή της και να προμηθεύεται το Ριζοσπάστη.

Η συντρόφισσα Μαρία έμεινε πιστή στις αρχές, τις αξίες, τα ιδανικά και τη στρατηγική του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της. Οι σύντροφοι της από τη ΚΟ Άνω Λιοσίων και από την Τομεακή Επιτροπή Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΟΑ του ΚΚΕ θα τη θυμόμαστε πάντα για τον πράο χαρακτήρα της και το αγωνιστικό της πνεύμα που την έκαναν αγαπητή σε όλη τη γειτονιά, σε ευρύτερο λαϊκό κόσμο.

Η Τομεακή Επιτροπή Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΟΑ του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΝΕ, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον σύζυγο της σ. Παναγιώτη Πρωτούλη, στον γιο της, σ. Γιάννη και στην κόρη της Ελένη, καθώς και στους οικείους της».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου