Μεγαλοπρέπεια και πλήθος πιστών κι επισήμων στον Αρχιερατικό Εσπερινό της Παναγίας Κανάλας Φυλής

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους πιστών, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού τελέστηκε την παραμονή της μεγάλης γιορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός υπό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ Μακαρίου και του θεοφιλέστατου Επισκόπου Ρωγών κ. Δωροθέου.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Κανάλας, συνοδευόμενης από μεγάλο αριθμό Αρχιερέων υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Φυλής.

Τον Εσπερινό τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος, ο Αντινομάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Αναπληρωτές Δήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων Φυλής και υποψήφιοι για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.

Ανήμερα της μεγάλης γιορτής την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, Θα ψαλεί Όρθος κι εν συνέχεια θα τελεσθεί η Θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ Μακαρίου και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ρωγών κ. Δωροθέου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας 6μ.μ. θα ψαλεί ιερά παράκληση και οι ύμνοι της Παναγιάς Κανάλας.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο από τον Εσπερινό και πλούσιο φωτογραφικό υλικό 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου