Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση Μπουραΐμη στα Άνω Λιόσια

ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


 




Την ανάγκη να υπερψηφιστεί η παράταξη ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ του Νίκου Χαρδαλιά στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, τόνισε ο πρώην Δήμαρχος Φυλής και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Μπουραΐμης.
Μιλώντας σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, το βράδυ της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου 2023, στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων ζήτησε των υποστήριξη των πολυάριθμων φίλων του που φώναξαν δυναμικά ΠΑΡΩΝ, με το σκεπτικό ότι ενώ όλοι συμφωνούν ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει την ικανότητα να οδηγήσει την Αττική την επόμενη πενταετία, χρειάζεται ένα επιτελείο ικανών και έμπειρων ανθρώπων δίπλα του. «Νομίζω ότι δεν χρειάζεται ούτε ένα επιχείρημα να πω για τον Νίκο Χαρδαλιά και την ικανότητά του να ηγηθεί σε μια εποχή που έχει αυτές τις απαιτήσεις. Το απέδειξε στην πράξη. Όμως ένας ηγέτης χρειάζεται μια ισχυρή ομάδα γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα. Ποτέ κανείς δεν πέτυχε μόνος του. Αλλά αυτή την ισχυρή ομάδα δεν θα την επιλέξει ο ίδιος αλλά θα την επιλέξετε εσείς με την δική σας ψήφο. Εσείς θα ορίσετε ποια θα είναι η ισχυρή ομάδα η οποία με γνώση, εμπειρία, αποφασιστικότητα και αδιαμφισβήτητες ικανότητες θα εγγυηθεί ότι όχι μόνο στην καθημερινότητα αλλά και στις κρίσιμες στιγμές θα προστατεύσουμε τις ζωές και τις περιουσίες όλων» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο πρώην Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη συστράτευσης όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως κοινωνικής προέλευσης, επαγγελματικών ή άλλων συμφερόντων και πολιτικών πεποιθήσεων, που τους ενώνει η ιδέα για μια ολόπλευρη ανάπτυξη της Δυτικής Αττικής.
«Σήμερα εδώ είναι πολίτες από όλες τις περιοχές της Δυτικής Αττικής που μπορεί παλαιότερα να είχαν κάνει διαφορετικές πολιτικές επιλογές ο ένας από τον άλλον, πολίτες με διαφορετικά επαγγέλματα, με διαφορετικές διαδρομές, με διαφορετικά συμφέροντα αλλά και ενδιαφέροντα. Και όμως είμαστε όλοι εδώ, είμαστε μαζί. Αφήνουμε πίσω μας όσα μας χωρίζουν και εστιάζουμε στον σκοπό που μας ενώνει. Ποιος είναι ο αυτός ο σκοπός;
Δυο λέξεις μόνο. Δυτική Αττική. Μας ενώνει ο τόπος μας γιατί είμαστε ένα με τον τόπο μας. Μας ενώνει η κοινή προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον αλλά και η κοινή περηφάνια για την ταυτότητά μας» ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι η ιδιαιτερότητα και η πολιτιστική ταυτότητα της Δυτικής Αττικής απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση από την κυβέρνηση και την κεντρική διοίκηση, θέτοντας το διεκδικητικό πλαίσιο της συγκεκριμένης Περιφερειακής Ενότητας. «Είμαστε κάτοικοι περιοχών με αρχαία ονόματα, με ένδοξη ιστορία, με ξεχωριστή ταυτότητα αλλά και με μεγάλη συνεισφορά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Μια οικονομική ανάπτυξη που για μας όμως ήλθε και με ένα μεγάλο περιβαλλοντικό κόστος. Αυτό ακριβώς το περιβαλλοντικό κόστος είναι ο λόγος που πρέπει η Πολιτεία να παρέχει ισχυρά αντισταθμιστικά οφέλη, να στηρίξει τον κοινωνικό ιστό των περιοχών μας αλλά συγχρόνως και να προχωρήσει σε πράξεις που θα το αναστρέφουν. Στις περιοχές μας χρειάζονται πολιτικές για το περιβάλλον με τρόπο και ένταση που δεν χρειάζονται σε καμία άλλη περιοχή της χώρας» διευκρίνισε.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στους στόχους που πρέπει να έχει η πολιτική της Περιφέρειας απέναντι στους Δήμους και στους δημότες. «Πρώτος στόχος είναι η οργάνωση της Περιφέρειας ώστε να αντιμετωπίσει φυσικές καταστροφές. Δεύτερος στόχος είναι η διευκόλυνση του πολίτη στην καθημερινότητά του και στην επαφή του με την Περιφέρεια. Ο πολίτης πρέπει να αισθάνεται ότι οι συναλλαγές με την Περιφέρεια δεν είναι πηγή ταλαιπωρίας αλλά ευκαιρία λύσης θεμάτων και προβλημάτων που τον απασχολούν. Τρίτος στόχος είναι η καλή συνεργασία με τους Δήμους. Τέταρτος στόχος είναι η υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών. Από μια εθελοντική οργάνωση για την προσφορά φιλανθρωπικού έργου ως ένα αθλητικό ή πολιτιστικό σωματείο, η κοινωνία των πολιτών πρέπει να νιώθει ότι η Περιφέρεια είναι το σπίτι της».
Ξεχωριστή ενότητα της ομιλίας αποτέλεσαν τα επιχειρήματα υπέρ της επανεκλογής του.
«Γνωρίζετε ότι το 1999 εκλέχθηκα Δήμαρχος Φυλής και παρέμεινα σ’ αυτή τη θέση για 15 χρόνια οδηγώντας τον Δήμο Φυλής στην ενοποίηση με τον Δήμο Ζεφυρίου και τον Δήμο Άνω Λιοσίων ώστε να δημιουργηθεί ένας μεγάλος και ισχυρός Δήμος, ικανός να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και τις ανάγκες μιας νέας εποχής. Αλλά και μετά το 2014 δεν έλειψα ούτε μια μέρα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η καθημερινή, ζωντανή και άμεση δημοκρατία. Είναι η σύγχρονη μορφή του αρχαίου Δήμου. 24 χρόνια υπηρετώ τους συμπολίτες μας μέσα από τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πολλές φορές έχω δεχθεί την ερώτηση γιατί δεν ασχολήθηκα με την κεντρική πολιτική σκηνή και γιατί επιμένω να αφιερώνω όλες μου τις δυνάμεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και απαντώ: τον αληθινό έρωτα δεν τον βρίσκεις, σε βρίσκει. Αυτός ακριβώς ο άμεσος χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι μεγάλες δυνατότητες που δίνει να γίνουν πολλά πράγματα για την καθημερινότητα όλων αλλά, κυρίως, η προοπτική της να αποτελέσει τον κύριο μοχλό ανάπτυξης, προόδου και κοινωνικής συνοχής των τοπικών κοινωνιών κινητοποιούν, εμπνέουν αλλά και ορίζουν τους στόχους μας.
Σήμερα, είναι η στιγμή ώστε η εμπειρία και η γνώση 24 ετών ανιδιοτελούς προσφοράς στον Δήμο Φυλής να τεθούν στην υπηρεσία ολόκληρης της Δυτικής Αττικής.
Σήμερα, είναι η στιγμή για το επόμενο βήμα γιατί τα κοινά προβλήματα της Δυτικής Αττικής απαιτούν κοινό σχεδιασμό, ρεαλισμό και αποφασιστικότητα ώστε να δοθούν κοινές λύσεις.
Σήμερα, η Δυτική Αττική βρίσκεται αντιμέτωπη με υπαρξιακά διλήμματα για το μέλλον όλων όσοι μένουμε εδώ κι έχουμε συνδέσει τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας με το μέλλον αυτού του τόπου.
Η απάντησή μας σ’ αυτά τα διλήμματα και τις προκλήσεις της εποχής που ανατέλλει πρέπει να είναι μια συλλογική υπόθεση.
Η απάντησή μας οφείλει να κινητοποιήσει δυνάμεις από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και διαδρομές αλλά με τον ίδιο στόχο: την πρόοδο και την ευημερία της Δυτικής Αττικής.
Η απάντησή μας δεν μπορεί παρά να είναι στραμμένη στο μέλλον έχοντας όμως ως ασφαλές κριτήριο των συνεργασιών μας, τις πράξεις και το έργο καθενός.
Ας δώσουμε την ευκαιρία που αξίζει η Δυτική Αττική. Ας δώσουμε μια ευκαιρία σε μια ισχυρή συμμαχία αξιών. Δικός μου ρόλος, δική μου αποστολή, δική μου συνεισφορά στην κοινή προσπάθεια είναι η εγγύηση ότι επίκεντρο θα είναι ο πολίτης της Δυτικής Αττικής και οι ανάγκες του», ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι το πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε όλα αυτά τα χρόνια ήταν η ειλικρίνεια προς τους συμπολίτες του και ο σεβασμός στο νόμο. «Τόσα χρόνια στα κοινά, έμαθα ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να κάνεις σωστά το καθήκον που σου αναθέτουν οι συμπολίτες σου. Να λες την αλήθεια, να κρατάς τον λόγο σου και να μην φοβάσαι κανέναν. Πάνω απ’ όλα είναι ο νόμος και στους μόνους που χρωστάς είναι οι συμπολίτες σου που σε εξέλεξαν. Γι’ αυτούς οφείλεις να δουλεύεις νύχτα μέρα για να σταθείς αντάξιος της εμπιστοσύνης και της ελπίδας τους. Αυτός είναι ο δικός μου τρόπος, ο δικός μου δρόμος που ακολούθησα πάντοτε με πίστη και σεβασμό».
Κλείνοντας την ομιλία του έδωσε, καταχειροκροτούμενος, μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον της Δυτικής Ατικής. «Νέες μέρες θα ξημερώσουν. Τις θέλουμε λαμπρές γεμάτες ήλιο κι ελπίδα. Γι’ αυτό πάμε μαζί, συνεχίζουμε μαζί. Η δική σας φωνή, η δική σας ψήφος είναι η φωνή της ελπίδας, της χαράς, της νίκης, της προοπτικής. Στείλτε παντού το μήνυμα της νίκης. Ξεκινήσαμε μαζί και συνεχίζουμε μαζί. Ενωμένοι, αποφασισμένοι και με πίστη ότι το μέλλον μας ανήκει», κατέληξε.
Το Δημήτρη Μπουραΐμη προλόγισαν, με διθυραμβικές αναφορές στην προσωπική και αυτοδιοικητική του διαδρομή, η φιλόλογος και συγγραφέας Δέσποινα Παππά-Γιαννοπούλου και ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μάριος Στρόφαλης.
Παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Κόκκαλης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά Βασίλης Ταταρόπουλος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολύς κόσμος.

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου