Καραφλομαλλιάδες, βαψομαλλιάδες, μακρυμάλληδες και πλαστικές

 

Εικονογράφηση Αλεξάνδρα Γαμπιεράκη - Σπουδάστρια Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας (Αφίσα της έχει αποσπάσει βραβείο σε θεατρικό φεστιβάλ) 

Της Εύης Τριανταφύλλου

Μιλώντας εξ αρχής σε πρώτο ενικό, οφείλω να διευκρινίσω ότι ο τίτλος είναι παραπλανητικός κι εν μέρει αυτοσαρκαστικός.

Τον σκαρφίστηκα στο νησί μου την Αίγινα όπου ζω όλα τα καλοκαίρια μου για πάνω από 5 δεκαετίες.

Με χαλαρή διάθεση άρχισα να παρατηρώ ανθρώπους που συναντούσα από παιδί. Κι έτσι πέρασαν τα καλοκαίρια τα δικά μου και τα δικά τους.

Ας τους πάρουμε όμως με τη σειρά.

Καραφλομαλλιάδες…

Αγόρια που κάποτε είχαν μια πλούσια χαίτη και συνήθιζαν να την πιάνουν κοτσίδα. Τα χρόνια περνούσαν τα μαλλιά αραίωναν κι άσπριζαν αλλά η αλογοουρά πάντα εκεί! Τώρα η μακριά κοτσίδα έχει μείνει το ίδιο περήφανη. Απλά ανάμεσα διακρίνεται μια συμπαθέστατη καραφλίτσα. Το στυλ παραμένει, στυλ απαράμιλλο!

Βαψομμαλιάδες

Είναι οι τύποι που δεν άντεξαν ν’ αντικρίζουν τις άσπρες τρίχες στην κεφαλή κι άρχισαν να βάφουν ανελλιπώς τα μαλλιά τους, σε διάφορες αποχρώσεις.

(Στο σημείο αυτό, εμείς οι γυναίκες οφείλουμε να παραδεχτούμε πως οι άντρες έχουν αδικηθεί κατάφωρα αφού δέχονται bulling και σεξιστικά σχόλια, απλά επειδή είναι αρσενικά με βαμμένα μαλλιά. Αιδώς κυρίες μου! Κανείς δεν κορόιδεψε εμάς τις γυναίκες επειδή βάφουμε τα μαλλιά μας. Κανείς δεν μας αποκάλεσε βαψομαλλούσες.)

Μακρυμάλληδες (Μακρυμαλλούσες)

Είναι οι τύποι που κάποτε είχαν μια πλούσια κόμη με μακριά, όμορφα, υγιή και γυαλιστερά μαλλιά. Σήμερα έχει παραμείνει το μάκρος αλλά ελλείψει του φυσικού συστατικού που λέγεται “κερατίνη” και χάνεται κι αυτή σιγά σιγά μαζί με τα νιάτα μας, τώρα μοιάζουν ξεσταχυασμένα.

(Αγωνιώ μήπως σε αυτή την κατηγορία ανήκω κι εγώ ακούγοντας τις κόρες μου 24 και 25 ετών να μου λένε διαρκώς πως τα μαλλιά μου παραμάκρυναν. Έλα όμως που από το κυριλέ και πάντα στυλάτο καρεδάκι με γουστάρω πιο femme fatale (μοιραία γυναίκα σημαίνει) )

Πλαστικές (Πλαστικοί) ή όποιο άλλο φύλο επιθυμείτε.

Είναι οι τύπισσες και οι τύποι με ανέκφραστα από το πολύ Botox ή το lifting πρόσωπα, με τα ψεύτικα υπερβολικά τσίνορα, τα φουσκωτά χείλια, τις ίδιες όμορφες πειραγμένες μύτες, τα φουσκωμένα ζυγωματικά, το στητό πλαστικό στήθος, τους ενισχυμένους ποπούς ή ότι άλλο έχει εφεύρει η πλαστική χειρουργική και η κοσμετολογία.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των παραπάνω είναι ότι αισθάνονται και θέλουν να φαίνονται νέοι. Να είναι ερωτεύσιμοι και μάχιμοι στο φλερτ και στη ζωή.

Οι ίδιοι συνήθως δεν ντρέπονται γι αυτό. Δεν το κρύβουν. Κι αφήνουν τους υπόλοιπους ενίοτε να τους χλευάζουν με τους χαρακτηρισμούς που ανέφερα στον τίτλο.

Δεν μας πειράζει. Τελικά, σ΄ όποιους αρέσουμε...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου