Ανακατασκεύασε κουζίνα, WC και αποθήκη και ανακαίνισε το Εντευκτήριο του Ι.Ν. Αγίου Στυλιανού Ζεφυρίου ο Δήμος Φυλής

Στη ριζική αναμόρφωση της αίθουσας του εντευκτηρίου και των βοηθητικών χώρων του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Ζεφυρίου, προχώρησε ο Δήμος Φυλής με εντολή του Δημάρχου Χρήστου Παππού, ικανοποιώντας αίτημα του Συλλόγου, της Εκκλησίας και του εφημέριου του Ναού.

Ειδικότερα, ανακατασκευάστηκε πλήρως ο χώρος της κουζίνας, κατασκευάστηκαν νέες τουαλέτες για το κοινό και αποθηκευτικός χώρος κι έγινε στεγανοποίηση της παλιάς αίθουσας.

Αναλυτικότερα, στην κουζίνα, έγινε αποξήλωση της παλιάς ηλεκτρολογικής κατασκευής και εγκαταστάθηκε νέα εξ’ ολοκλήρου, τοποθετήθηκαν νέα έπιπλα κουζίνας (ντουλάπια) και πλακάκια στον τοίχο κι έγινε ανακατασκευή του δαπέδου με επίστρωση με νέα πλακάκια.

Παράλληλα, κατασκευάστηκαν δύο WC για το κοινό και τοποθετήθηκαν νέα είδη υγιεινής και νέο έπιπλο μπάνιου, ενώ ανακαινίσθηκε ο χώρος της αποθήκης.

Επίσης, στην κουζίνα, την αποθήκη και τα WC κατασκευάστηκε νέο ταβάνι και έγινε ανακατασκευή των δαπέδων με επίστρωση με νέα πλακάκια, ενώ στην κουζίνα και τα WC τοποθετήθηκαν νέα υδραυλικά και αποχέτευση, καθώς και πλακάκια στους τοίχους.

Στο εντευκτήριο, έγινε στεγανοποίηση της σκεπής, ενώ βάφτηκαν όλοι οι χώροι, παλαιοί και ανακατασκευασμένοι, και τοποθετήθηκε νέος θερμοσίφωνας.

Όλες οι εργασίες έγιναν με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής και με ίδιους πόρους του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με δωρεά των ενοριτών, τοποθετήθηκε στην αίθουσα του εντευκτηρίου, ειδική θήκη-βιτρίνα στην οποία εκτίθενται τα ιερατικά άμφια του μακαριστού τέως Προϊσταμένου και Εφημέριου του Ι. Ν. Αγίου Στυλιανού, π. Αποστόλου Αντωνίου.

Τις θερμές του ευχαριστίες για τα έργα που έγιναν στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού, απηύθυνε ο Πρωτοπρεσβύτερος Προϊστάμενος Παναγίας Γργηγορούσας και Εφημέριος του Αγίου Στυλιανού, π. Άγγελος Κανέλος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του Δημάρχου Χρήστου Παππού στα αιτήματά του και την ταχεία υλοποίηση των έργων από την Τεχνική Υπηρεσία.

“Ευθύς μόλις δόθηκε η εντολή από τον Δήμαρχο, προχωρήσαμε στην υλοποίηση των έργων προκειμένου ο Άγιος Στυλιανός να διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις για να επιτελεί το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της ενορίας του”, υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάσης Σχίζας.

“Η θρησκεία αποτελεί καταφύγιο πίστης και ελπίδας για τους ενορίτες του Δήμου μας και πάντοτε ήμασταν και θα παραμείνουμε αρωγοί του θρησκευτικού και κοινωνικού έργου της Εκκλησίας και των Ιερέων”, δήλωσε ο Χρήστος Παππούς.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου