Με απόλυτη επιτυχία και με τη στήριξη του Δήμου Φυλής διεξήχθη ο ορεινός αγώνας ΑΡΜΑ ΠΑΡΝΗΘΑΣ


 

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης εκπροσώπησε το Δήμο Φυλής στον 15ο ορεινό αγώνα ΑΡΜΑ ΠΑΡΝΗΘΑΣ που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 22 Οκτωβρίου 2023, με αφετηρία και τερματισμό τις πηγές «Κρύας» στη Φυλή.
Την οργανωτική ευθύνη είχε ο Ελληνικός Πολιτιστικός και Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΠΟΣ) Φυλής, με τη στήριξη του Δήμου Φυλής, ο οποίος έχει θέσει το συγκεκριμένο αγώνα και το Αναρριχητικό Φεστιβάλ υπό την αιγίδα του γιατί αναδεικνύουν την Πάρνηθα και ενισχύουν την επισκεψιμότητα στη Φυλή.
Οι δρομείς του αγώνα των 16 χλμ. έτρεξαν στη νέα διαδρομή σε μονοπάτια περνώντας από ρυάκια και πηγές και απολαμβάνοντας το τρέξιμο στο υπέροχο δάσος ανάμεσα σε έλατα, πεύκα, πλατάνια και κουμαριές.
Οι δρομείς των 10χλμ. ξανάτρεξαν τη γνωστή τους διαδρομή ανάμεσα σε έλατα, πέρασαν σε δύο σημεία το ρυάκι της Γκούρας με τα πλατάνια να έχουν ντυθεί τα φθινοπωρινά τους χρώματα στις όχθες τους.
Η φετινή διοργάνωση ήταν εξαιρετικά σημαντική γιατί ήρθε μετά την πυρκαγιά του Αυγούστου και εκφράζει την αισιοδοξία και την πίστη για την αναγέννηση του δάσους. Παράλληλα αποτελεί την αφετηρία μιας νέας μεγάλης προσπάθειας του Συλλόγου, που, από του χρόνου, θα διοργανώνει ημιμαραθώνειο που θα είναι και ο μοναδικός ορεινός ημιμαραθώνειος στην Αττική.
Τα συγχαρητήρια του Δημάρχου Χρήστου Παππού και του ιδίου, στους τριακόσιους δρομείς, στην Πρόεδρο Πόπη Δηλαβεράκη και στα μέλη του ΔΣ του ΕΠΟΣ Φυλής, στους εθελοντές και στους χορηγούς του αγώνα εξέφρασε ο Γιώργος Αβράμης. «Ο αγώνας έχει μεγάλη σημασία για την προσπάθεια αναγέννησης του δάσους και για την προβολή της Πάρνηθας και γι’ αυτό έχει την ολόπλευρη στήριξη του Δήμου Φυλής», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος.
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου