Βαριά απώλεια για τα Άνω Λιόσια-Απεβίωσε ο εγγονός του στρατηγού Ευστάθιος Κατσαρός-Λιόσης


 

Απεβίωσε την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, σε ηλικία 71 ετών, ο Ευστάθιος Κατσαρός-Λιόσης, εγγονός της μεγαλύτερης μορφής των Άνω Λιοσίων, του Στρατηγού Λιόση. Ο θάνατός του επήλθε από ανακοπή, λίγες μέρες μετά από σοβαρή χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι και ενώ βρισκόταν στη φάση της ανάρρωσης. Πρόκειται για μια βαριά απώλεια, τόσο για την οικογένειά του και για την πόλη. Όχι μόνο γιατί μερίμνησε για τη διατήρηση της συλλογικής μνήμης για τον Στρατηγό, αλλά και γιατί υπήρξε και ο ίδιος σημαντική φυσιογνωμία.
Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε μεταπτυχιακό στην ενάλιο Αρχαιολογία από το Πανεπιστήμιο του Τέξας. Από την ενασχόλησή του με την ενάλιο αρχαιολογία απέκτησε ειδικότητα δύτη και εξελίχθηκε σε εκπαιδευτή δυτών. Απέκτησε επίσης μεταπτυχιακό στην ιστορία από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και σπούδασε οικονομικά και κοινωνιολογία στο Κολλέγιο Derre. Εισήχθη, κατόπιν εξετάσεων στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και αποφοίτησε ως μορφωτικός ακόλουθος. Υπηρέτησε 32 χρόνια στο Υπουργείο Πολιτισμού και έφτασε στο βαθμό του Διευθυντή Σύγχρονου Πολιτισμού. Μιλούσε αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά και υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στη σκοποβολή και στην ξιφασκία.
Τη λύπη του και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, εξέφρασε, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών της Φυλής, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.
Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 13:00, στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου