Με κατάνυξη η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Στυλιανού στο Ζεφύρι

Με μεγαλοπρέπεια και βαθιά κατάνυξη, γιορτάστηκε παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και δεκάδων πιστών στο Ζεφύρι, η μνήμη του θαυματουργού Αγίου και προστάτη των παιδιών Αγίου Στυλιανού.

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 26 Νοεμβρίου ανήμερα της γιορτής του Αγίου με τον μεθεόρτιο Εσπερινό και την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού, συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Φυλής. Στο μυστήριο προεξήρχε ο Ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αρχιμ. Αγαθάγγελος Κόκλας, συνλειτουργούντος με τον προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων και Αρχιερατικού Επιτρόπου της Περιφέρειας Φυλής Αρχιμ. Τίτο Χρήστου καθώς και ιερέων από όμορους ναούς.

Μετά τη λιτάνευση της εικόνας ο εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Γρηγορούσας πρωτοπρεσβύτερος Άγγελος Κανέλος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και αφού ευχαρίστησε επισήμους και πιστούς για τη συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού ευχαριστώντας τον για την ριζική ανακαίνιση που ολοκλήρωσε πρόσφατα η Τεχνική Υπηρεσία στους βοηθητικούς χώρους του ναού (αίθουσα του εντευκτηρίου, κουζίνα, νέες τουαλέτες για το κοινό και αποθηκευτικός χώρος).

Ευχαριστίες απηύθυνε επίσης και στο Βουλευτή Δυτικής Αττικής Βαγγέλη Λιάκο για την χορηγία του στο ναό ώστε να τοποθετηθεί φωτιζόμενος εξωτερικός σταυρός στην εκκλησία.

Αμέσως μετά προσέφερε κέρασμα σε επισήμους και πιστούς. Παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι , αναπληρωτές Δημάρχου και μέλη του παρόντος και του επόμενου Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο το απόγευμα 25 Νοεμβρίου με την τέλεση του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού μετ΄ αρτοκλασίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου