Το υγιεινό και πανεύκολο σνακ της εβδομάδας από την διατροφολόγο Έλενα Σερδάρη



Ένα μεγάλο σύνολο ανθρώπων προσπαθούμε να προσέχουμε τη διατροφή μας. Πώς; Παραμένοντας όσο το δυνατόν πιο συνεπείς στους κανόνες που έχουμε θέσει με στόχο τη διαχείριση του βάρους μας. Σε αυτούς τους περιορισμούς συχνά περιλαμβάνεται και το να αποφεύγουμε το φαγητό απ΄ έξω. Πόσο εύκολο είναι όμως αυτό, όταν αρκετοί άνθρωποι γύρω μας, φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι, παραγγέλνουν διαρκώς φαγητό απ' έξω και το τρώνε ακριβώς δίπλα μας;



Κι όμως η Έλενα Σερδάρη, διαιτολόγος διατροφολόγος με ειδίκευση στα νοσήματα του εντέρου θα μοιράζεται στον Φύλαρχο ένα σνακ της εβδομάδας... που τύφλα να ΄χει το delivery. Γιατί το δικό μας, πέρα από πεντανόστιμο, θα είναι και πολύ θρεπτικό. Αν οι φίλοι μας τρώνε πίτσα, δεν είναι ανάγκη να βάλουμε σε αναστολή τη διατροφή μας. Μπορούμε να απολαύσουμε ένα γρήγορο πιτσάκι στην πιο σπιτική του εκδοχή.

Παίρνουμε μια πίτα για σουβλάκι, λευκή, ολικής ή καλαμποκιού ή εναλλακτικά μια τορτίγια και βάζουμε επάνω τα υλικά μας. Αν αποσκοπούμε στην απώλεια βάρους, ένας υγιεινός συνδυασμός είναι μια κουταλιά της σούπας πέστο, ένα μπαλάκι μοτσαρέλας light και μερικά φρέσκα δροσερά ντοματίνια.

Μπορούμε όμως να παίξουμε με ότι υλικά έχουμε στο ψυγείο μας. Ακόμη μια εκδοχή είναι ένα πιτσάκι με κέτσαπ, ρίγανη, μανιτάρια και κόκκινη πιπεριά.

Βέβαια το κλασικό δίδυμο τυρί, γαλοπούλα παραμένει μια σούπερ εναλλακτική για εμάς που δεν προλάβαμε να πάμε σούπερ μάρκετ.

Άλλα θρεπτικά συστατικά που μπορούμε κάλλιστα να βάλουμε στο πιτσάκι μας είναι:

  • Μια μικρή μερίδα φέτα και να την αλείψουμε
  • Τυρί Κότατζ
  • Ένα αυγό
  • Τέσσερις-πέντε ελιές
  • Χούμους
  • Οποιοδήποτε λαχανικό
  • Μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Τοποθετούμε τις πιτούλες μας στο ταψί του φούρνου πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδοκοκκινήσουν οι πίτες στους 180 βαθμούς σε φούρνο με αέρα.

Για ένα ολοκληρωμένο πλάνο διατροφής που να ανταποκρίνεται αποκλειστικά στις δικές σας μοναδικές ανάγκες, βρείτε την Έλενα Σερδάρη στα Άνω Λιόσια. 
Τα στοιχεία της:
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου