Αυτοψία Δημάρχου στην τρίτη φάση του μεγάλου Αντιπλημμυρικού έργου επί της Πηνειού

 Αυτοψία στο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της οδού Πηνειού που θα δώσει οριστικό τέλος στα πλημμυρικά φαινόμενα των συνοικιών Δροσούπολη και Άγιος Γεώργιος, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, κατά την εκκίνηση των εργασιών της τρίτης φάσης την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2023.

Με την τοποθέτηση αγωγού αποχέτευσης ομβρίων στην Πηνειού, από το ύψος της οδού Πίνδου μέχρι τη Λεωφόρο Φυλής, ολοκληρώνεται η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, λύνοντας προβλήματα δεκαετιών. Ήδη έχουν παραδοθεί οι αγωγοί των οδών Αλιάκμονος, Μακεδονίας και Αιγαίου Πελάγους, με τελικό αποδέκτη των υδάτων τη λίμνη ανάσχεσης στο Πάρκο Πόλης, απ' όπου διοχετεύονται, μέσω του αγωγού των Ευπυρίδων, ο οποίος διασχίζει το Ζεφύρι, το Καματερό και το Ίλιον, στον Κηφισό.

Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή δικτύου αγωγών αποχέτευσης ομβρίων συνολικού μήκους 3 χιλιομέτρων, που υποστηρίζεται από τα αναγκαία φρεάτια υδροσυλλογής.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς σημειώνει πως πρόκειται για ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που θα λύσει ουσιαστικά τα προβλήματα από τα πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία αντιμετωπίζει η περιοχή και θα αναβαθμίσει τις συνθήκες της καθημερινότητας και της ασφάλειας των πολιτών.

(Φωτό – βίντεο Γιάννης Λιάκος)

Ακολουθεί χαρακτηριστικό βίντεο και φωτογραφικό υλικό από την έναρξη του έργου και την αυτοψία:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου