Με λαμπρότητα η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικολάου στη Φυλή

Με μεγαλοπρέπεια ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί με την τέλεση Όρθρου και Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ο διήμερος θρησκευτικός εορτασμός του Αγίου Νικολάου, στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής, στο ομώνυμο γραφικό εκκλησάκι, που βρίσκεται στην καρδιά του χωριού και τιμά τη μνήμη του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας.

Χθες το απόγευμα, παραμονή της γιορτής του Αγίου τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησε ο εφημέριος του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου π. Δημήτριος Παναγακόπουλος συνιερουργώντας με τον εφημέριο του Ι. Ν. Αγίας Τριάδας Θρακομακεδόνων π. Λάμπρο Καρίνο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την λιτάνευση της εικόνας του θαυματουργού Αγίου στα πλακόστρωτα σοκάκια πέριξ του Ιερού Ναού συνοδεία της Αντιδημάρχου Φυλής και Διοίκησης Ελένης Λιάκου, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Μίλτου Παπαδήμα, των Τοπικών Συμβούλων Κωνσταντίνου Μπρέμπου και Ιωάννας Σπυρίδωνος Πίνη, του νεοεκλεγέντα Δημοτικού Συμβούλου Σταύρου Κατσίλα και δεκάδων πιστών. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου