ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Νίκος Χαρδαλιάς: Εξορθολογίζουμε ανάγκες, ξεμπλοκάρουμε έργα και με διαφανείς διαδικασίες, κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια

Ενημερωτική συνάντηση είχε ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς με τους δημάρχους της Δυτικής Αττικής και του Δυτικού Τομέα. Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους η Περιφέρεια θα συνεργαστεί στενά και με τους 66 δήμους. Ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Θα πρέπει να εξορθολογήσουμε τις ανάγκες, να βρούμε εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να ξεμπλοκάρουν τα έργα που έρχονται από το παρελθόν και να χρηματοδοτήσουμε καινούργια, απαιτώντας παράλληλα να τηρούνται οι κανόνες διαφάνειας για να μπορούμε να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια.» Και πρόσθεσε: « Πολύ σημαντικός παράγοντας θα είναι η ιεράρχηση των έργων από τους ίδιους τους κατοίκους της κάθε περιοχής, η οποία προκύπτει από ποιοτικές έρευνες που υλοποιούνται για το σκοπό αυτό

Ενδεικτικά ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν εντοπίσει οι κάτοικοι στη Δυτική Αττική και στο Δυτικό Τομέα μίλησε για θέματα όπως η αστυνόμευση, εγκληματικότητα, η κατάσταση του αποχετευτικού δικτύου, η μόλυνση του περιβάλλοντος, καθώς και το ζήτημα των αδέσποτων ζώων.

Μεγάλο ρόλο στην επικοινωνία της Περιφέρειας με τους Δήμους της Αττικής θα παίξει το Παρατηρητήριο, μία νέα δομή που θα εισάγει η νέα περιφερειακή αρχή, το οποίο θα είναι ένας επιχειρησιακός χάρτης στον οποίο θα καταγράφονται όλα τα έργα με χρονοδιαγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία, έτσι ώστε να υπάρχει μία συνολική εικόνα, προκειμένου να πάψει το φαινόμενο των αποσπασματικών λύσεων σε έργα μεγάλης σημασίας.

Κατά τη συνάντηση οι Δήμαρχοι εξέφρασαν στον Νίκο Χαρδαλιά, τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις περιοχές τους και καλούνται να λύσουν με την ανάληψη των καθηκόντων τους, παραθέτοντας σωρεία θεμάτων που προκαλούνται από τις αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων. Ο νέος Περιφερειάρχης απάντησε πως ήδη δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση, για να εξαλειφθούν παθογένειες του παρελθόντος.

Επίσης ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες και οι τόποι των περιφερειακών συμβουλίων, τα οποία κατά τις συνεδριάσεις σους, θα έχουν live αναμετάδοση για να μπορεί ο κάθε πολίτης να ενημερώνεται για τα θέματα που συζητούνται αλλά και για τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Οι Δήμαρχοι από τη συνάντηση δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι καθώς πιστεύουν ότι το έργο της νέας Περιφερειακής Αρχής θα διευκολύνει το δικό τους έργο και θα τους βοηθήσει στην άρση γραφειοκρατικών διαδικασιών για να μπορέσουν να υλοποιήσουν το όραμά τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Ασπροπύργου Ηλίας Ιωάννης, Μάνδρας-Ειδυλλίας Δρίκος Αρμόδιος, Μεγαρέων Μαργέτης Παναγιώτης, Φυλής Παππούς Χρήστος, Αγίας Βαρβάρας Μίχος Λάμπρος, Αγίων Αναργύρων-Καματερού Τσίρμπας Γεώργιος-Σταύρος, Αιγάλεω Σκλαβούνος Λάμπρος, Ιλίου Αλεβίζου-Κουκουβίνου Ανδριάνα, Περιστερίου Παχατουρίδης Ανδρέας, Πετρούπολης Σίμος Ευάγγελος και τέλος Χαϊδαρίου Σελέκος Μιχαήλ.

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου